Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Η μετακίνηση απελευθερώνεται σε ένα βαθμό τη Δευτέρα 4 Μαΐου ενώ ακολουθούν και άλλα βήματα. Πότε συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι μετακινούνται προς τις Περιφέρειες. Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Οι μετακινήσεις αλλάζουν από τη Δυετέρα 4 Μαΐου, αρκετοί περιορισμοί καταργούνται και οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται μέσα στην ίδια μητροπολιτική ενότητα.

Ωστόσο πλέον είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση προτρέπει τους

ηλικιωμένους να μετακινηθούν προς την Περιφέρεια.

Η μετακίνηση όλων των πολιτών εκτός της Περιφερειακής ενότητας στην οποία κατοικούν και διαμένουν σε όλη την Επικράτεια, θα επιτραπεί από τις 18 Μαϊου και μετά, με εξαίρεση τα νησιά.

Όσοι ηλικιωμένοι έχουν εξοχικό, η κυβέρνηση τους προτρέπει να πάνε σε αυτό.

Την προτροπή αυτή, επανέλαβε την Πέμπτη και ο καθηγητής παθολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας:

«Μακάρι να μπορέσουν να πάνε στα χωριά, για να μην κινδυνεύουν τόσο από την κυκλοφορία του ιού στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία ήταν κατά κάποιο τρόπο, λειτούργησαν και σαν επίκεντρα της επιδημίας στη χώρα μας. Αυτή ήταν η στρατηγική. Δε νομίζω ότι θα τα καταφέρουν όλοι, αλλά όσο περισσότεροι το καταφέρουν και επιλέξουν αυτοί το να ζήσουν αυτό το καλοκαιρινό διάστημα στο χωριό τους, σε συνθήκες πολύ καλύτερες, πολύ μεγαλύτερης ευκαιρίας για έξοδο στην ύπαιθρο, για αραίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, η μετάβαση αυτή θα έχει κανόνες και προϋποθέσεις, ενώ θα ακολουθεί συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία έχουν ορίσει οι επιστήμονες, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς:

«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα να μεταβούν στα εξοχικά τους, κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες, κάτω από συγκεκριμένους όρους, που όλα αυτά θα προκύψουν μέσα από τα επιδημιολογικά φορτία και τους πολλαπλασιαστές που εκείνη την περίοδο θα έχουν κατοχυρωθεί για την κάθε περιοχή. Άρα προφανώς όλα αυτά θα γίνουν με ξεκάθαρους κανόνες και πρωτόκολλα, που ο στόχος δεν είναι απλά και μόνο να στείλουμε τους ανθρώπους αυτούς στα χωριά τους και να νοσήσουν», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Δεν θα πάνε οι ηλικιωμένοι για συνωστισμό στο καφενείο, προς Θεού, έτσι; Δεν πάνε στο χωριό για να κολλήσουν τον ιό, πάνε στο χωριό για να μην κολλήσουν τον ιό», δήλωσε εμφατικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα