«Πόλεμος» στον Δήμο Αθηναίων για τη δημοτική σύμβουλο του Μπακογιάννη

Δήμος Αθηναίων: Αντιπαράθεση Μπακογιάννη - Ηλιόπουλου για δημοτική σύμβουλο της Αθήνας

Η νέα δημοτική αρχή της Αθήνας «δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατικότητας, ούτε νοθεύει το ξεκάθαρο μήνυμα κατά του μίσους και της μισαλλοδοξίας που καθημερινά προσπαθούμε με όλα τα μέσα να εκπέμψουμε» δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, απαντώντας στον επικεφαλής της παράταξης

« ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», Νάσο Ηλιόπουλο σ΄όσα ανέφερε για τη δημοτική σύμβουλο Ινές Δήμητρα Αγγελή- Λυκούδη.

Ο κ. Μπακογιάννης, στη σχετική του ανακοίνωση - δήλωση κατηγορεί τον κ. Ηλιόπουλο ότι «κυνηγάει φαντάσματα» και κάνει λόγο για «φτηνά πολιτικά παιχνίδια και ανθρωποφαγία» και τονίζει ότι « η κυρία Λυκούδη δεν είναι Χρυσαυγίτισσα. Το αποδεικνύει η συνολική πορεία της στο Δήμο Αθηναίων και άλλωστε, αν ήταν, δεν θα βρισκόταν ποτέ στην παράταξή μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος , αναφέρει ο κ. Μπακογιάννης, «ξέρει και ο ίδιος ότι η Ινές Δήμητρα Αγγελή- Λυκούδη είναι μια αξιόλογη δημοτική σύμβουλος και μία μαχητική πολύτεκνη μάνα που είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί από ευθιξία, από τη θέση της εντεταλμένης Συμβούλου για το παιδί, για λόγους συμβολικούς». Σε ό,τι αφορά την εκλογή της χθες στην θέση της προέδρου της «Αθηναϊκό Αέριο Α.Ε», αυτό έγινε , σημειώνει ο κ. Μπακογιάννης , «με ψήφους εκπροσώπων και άλλων τεσσάρων δήμων, αφού προηγουμένως είχε ψηφιστεί και από την παράταξη του κ. Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Σήμερα, ζητά πάλι την απομάκρυνσή της».

Τέλος καλεί τον κ. Ηλιόπουλο να αποφασίσει αν «θα συγκρουστούμε με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης ή με φαντάσματα».

Η καταγγελία Ηλιόπουλου

Ο κ. Ηλιόπουλος στη δήλωση του ανάφερε ότι η παραίτηση της Δημοτικής Συμβούλου, Ινέ Δήμητρα Αγγελή- Λυκούδη, «κράτησε μια μέρα» και ότι «προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι οι Αθηναίοι είναι χρυσόψαρα!».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μόλις προχτές ο κύριος Μπακογιάννης αποδέχτηκε την παραίτηση της κυρίας Λυκούδη από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου για το παιδί. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη για την συμμετοχή της -ως εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος- σε συγκέντρωση το 2011 με τον Ηλία Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή. Συγκέντρωση που κατέληξε σε ένα ρατσιστικό πογκρόμ με δεκάδες τραυματίες».

«Κύριε Μπακογιάννη, όταν σας ζητήσαμε μετ' επιτάσεως να αποπέμψετε την κύρια Λυκούδη από τη θέση της -όπως και ορθά πράξατε- δεν σας παρακινούσαμε να παίξετε τις "μουσικές καρέκλες"», προστίθεται στην ανακοίνωση του επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης».

«Ζητούσαμε το αυτονόητο: να απομακρυνθεί από κάθε θέση ευθύνης του Δήμου. Η επιλογή σας να την τοποθετήσετε εκ νέου σε θέση ευθύνης, συνεπάγεται ότι παρέχετε πολιτική κάλυψη στην κυρία Λυκούδη και τις ρατσιστικές της αντιλήψεις», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα