ΠΟΕΔΗΝ: «Έμφραγμα» στις ΜΕΘ λόγω γρίπης - Τουλάχιστον 50 άτομα σε λίστα αναμονής

Δεκάδες ασθενείς, με επιπλοκές από γρίπη, περιμένουν να εισαχθούν για νοσηλεία αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ - Καταγγέλλει ότι τα μεγάλα νοσοκομεία αναπτύσσουν ράντζα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση

Δυσχέρειες στην αντιμετώπιση της γρίπης λόγω ελλείψεων προσωπικού, υλικών, εξοπλισμού και ΜΕΘ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Τα κρούσματα της γρίπης αυξάνουν» σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της που επικαλείται «ανακοινώσεις

του ΕΟΔΥ που εκδίδει στοιχεία μόνο για τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ», ενώ «υπάρχουν και ασθενείς με συμπτώματα γρίπης διασωληνομένοι σε θαλάμους πνευμονολογικών, παθολογικών κλινικών που δεν καταφέρνουν να βρουν ΜΕΘ για τους οποίους δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία».

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει δε πως «πέραν των εξαγγελιών καμία παρέμβαση δεν έγινε μέχρι στιγμής στα Δημόσια Νοσοκομεία για την ασφαλέστερη αντιμετώπιση της γρίπης. Η ταλαιπωρία στα ΤΕΠ συνεχίζεται για τους ασθενείς και τα μεγάλα Νοσοκομεία αναπτύσσουν ράντζα».

Το σοβαρότερο όλων; Οι λίστες αναμονής για ΜΕΘ, επισημαίνεται.

«Σαββατοκύριακο η λίστα αναμονής ήταν 50 ασθενείς», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση των γιατρών του ΕΣΥ. «Αντί να ανοίξουν κρεβάτια κλείνουν λόγω μείωσης του προσωπικού».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «τα 224 κρεβάτια στα Νοσοκομεία της Αττικής τα οποία εξυπηρετούν 6 εκατομμύρια πληθυσμό και για τα οποία υπάρχει η ανωτέρω λίστα δεν επαρκούν. Εάν τις επόμενες ημέρες υπάρξει έξαρση της γρίπης η λίστα θα μεγαλώσει κατά πολύ. Υπάρχουν 80 -100 κλίνες ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία εξοπλισμένες που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού (το νούμερο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς γιατί κλείνουν κρεβάτια με εσωτερικές αποφάσεις των νοσοκομείων χωρίς να ανακοινώνονται)».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί την ηγεσία του υπουργού Υγείας να προχωρήσει στην πρόσληψη 1.000 επικουρικών νοσηλευτών και γιατρών για να λειτουργήσουν άμεσα οι κλίνες ΜΕΘ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΕΔΗΝ, Έμφραγμα, ΜΕΘ, - Τουλάχιστον 50,poedin, emfragma, meth, - toulachiston 50