Οργανωμένες παραλίες, με ποτό και χωρίς μουσική - Αποφασίζονται τα μέτρα

Στο στόχαστρο της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων σήμερα τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες, οι οποίες ανοίγουν το Σάββατο 8/5.

Τα μέτρα στις οργανωμένες παραλίες αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί.

Ειδικότερα κατά την Συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων σήμερα 7/5 οι ειδικοί θα θέσουν επί τάπητος τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες.

Θα αποφασίσουν, δηλαδή, για τις αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες, αν θα υπάρχουν σερβιτόροι και μουσική και αν θα δίνονται ποτά.

Σύμφωνα

με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι είναι έτοιμοι να δώσουν «πράσινο φως» για απόσταση 4 μέτρων στις ομπρέλες, τα τραπεζάκια θα είναι στα 2 μέτρα, ενώ οι ξαπλώστρες θα είναι και αυτές σε ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιτραπεί το αλκοόλ, θα υπάρχουν σερβιτόροι, ενώ δεν θα επιτραπεί η μουσική.

Αυτά αναμένονται να αποσαφηνιστούν εντός της ημέρας, ενδεχομένως να τροποποιηθούν ελαφρά με τα beach bar τελικά να είναι μόνο bar χωρίς… μουσική.

Ωστόσο, οι ειδικοί θα εξετάσουν ακόμη το «άνοιγμα» του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θέματα πολιτισμού όπως το άνοιγμα των θερινών σινεμά, των θεάτρων και των συναυλιακών χώρων.

Οι ημερομηνίες που είναι στο τραπέζι είναι οι ακόλουθες:

-14/5 θα ανοίξουν τα μουσεία

-21/5 θα πάρουν σειρά τα θερινά σινεμά και

-28/5 θέατρα και συναυλιακοί χώροι.

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από τους αρμόδιους υπουργούς και αφού προηγηθεί η τελική εισήγηση των ειδικών.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝΠΑΡΑΛΙΕΣΠΟΤΟΜΟΥΣΙΚΗΝΕΑ ΜΕΤΡΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣCOVID19
Keywords
Τυχαία Θέματα