Ωράριο καταστημάτων: Τι ώρα ανοίγουν και κλείνουν σήμερα, Σάββατο 23 Μαΐου

Τι ώρα λειτουργούν ανοίγουν και κλείνουν σήμερα, Σάββατο 23 Μαΐου, τα καταστήματα. Το ωράριο λετουργίας τους.

Εμπορικά καταστήματα, εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα επαναλειτουργούν από τις 18 Μαΐου

Σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας, τα εμπορικά καταστήματα τύπου Μall και τα εκπτωτικά χωριά - εκπτωτικά καταστήματα ανοίγουν στις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται, ότι η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται η 10πμ, εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται

η λειτουργία τους από τις 7:00 πμ.

Στο προ κορονοϊού ωράριο έχουν επανέλθει τα σούπερ μάρκετ, που λειτουργούν όλες τις μέρες - από Δευτέρα έως Παρασκευή - από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι κανόνες λειτουργίας

Όλοι οι οικονομικοί φορείς επαναλειτουργούν με συγκεκριμένους κανόνες λειτουργίας. Για τα εμπορικά καταστήματα (malls), τα εκπτωτικά χωριά και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlets) ισχύουν τα εξής:

-Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελάτων εντός του εμπορικού κέντρου σύμφωνα με τη σχέση του ενός (1) πελάτη ανά 20 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου της εγκατάστασης

-Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός των εμπορικών καταστημάτων υπολογίζεται σύμφωνα με τον κανόνα που είναι σε ισχύ για τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

-Η ώρα έναρξης λειτουργίας τους ορίζεται στις 10 πμ.

-Ισχύει η υποχρεωτική απόσταση 1.5 μέτρου μεταξύ ατόμων.

Συνιστάται η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες στον κοινόχρηστο χώρο, ενώ εντός των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Επίσης, συνιστάται η μη χρήση ανελκυστήρων. Σε περίπτωση ανάγκης χρήσης, το επιτρεπόμενο όριο πληρότητας είναι το 40%. Αν υπάρχουν κυλιόμενες κλίμακες, επιτρέπεται η χρήση του ανελκυστήρα μόνο σε άτομα με αναπηρία, ηλικιωμένους και για την τροφοδοσία του καταστήματος.

Για τις υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων και προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος:

-Ισχύει ο κανόνας πυκνότητας πληθυσμού όπως των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών και το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 πμ.

-Τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.

-Επιτρέπεται η παρουσία πελατών μόνο κατόπιν ραντεβού

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας και γαντιών μιας χρήσης για το προσωπικό.

-Για τα ζωολογικά πάρκα και τους βοτανικούς κήπους ισχύουν τα εξής:

-Ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων, ισχυρή σύσταση για χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας και δεν επιτρέπονται οι παραστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα