Οι περιοχές που θα χιονίσει - Πού θα το στρώσει στην Αθήνα

Σαββατοκύριακο με άστατο καιρό και χιόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Θα το στρώσει στα βόρεια προάστια της Αθήνας.«Μάρτης γδάρτης», λέει ο θυμόσοφος λαός και η ρήση έχει απολύτη ισχύ για το τρίτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, καθώς ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος με χιόνια ακόμα και στην Αττική. …

Σπηλιωτοπούλου: Χιονόστρωση
στα βόρεια προάστια της Αττικής

Ψυχρή εισβολή θα έχουμε όλο το Σαββατοκύριακο στη χώρα σύμφωνα με την μετεωρολόγο Πάττυ Σπηλιωτοπούλου. Τονίζει πως η εισβολή θα είναι ισχυρή και πολυήμερη για την εποχή, αφού θα κρατήσει μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα και θερμοκρασίες σε συνεχή πτώση.

Για τις χιονοπτώσεις, αναφέρει πως οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα δουν νιφάδες, ενώ στην Αττική αναμένεται να το στρώσει στα Βόρεια Προάστια από το βράδυ του Σαββάτου και να χιονίσει σε όλον τον υπόλοιπο νομό. Στις υπόλοιπες περιοχές ο δυνατός μαρτιάτικος ήλιος και η μεγάλη πλέον διάρκεια της ημέρας θα αποτρέψουν κάποια ουσιαστική χιονόστρωση.

Αρναούτογλου: Κρύο και χιόνια τα επόμενα 24ωρα

Άκρως χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός τις επόμενες μέρες με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά με χιονοπτώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά θα έχουμε κατά τόπους και κατά διαστήματα συννεφιές στη Στερεά, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο που ίσως δώσουν στα ορεινά μπόρες χιονόπτωσης.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα έχουμε επίσης αυξημένα σύννεφα χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, όμως από το βράδυ και από τα ΒΑ της χώρας θα έχουμε μπόρες χιονιού και αργά τη νύχτα θα επηρεάσουν μέχρι και την Εύβοια και την Αττική.

Ειδικότερα, στην Αττική από το πρωί θα έχει αυξημένες συννεφιές και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε ανοίγματα του καιρού. Από αργά τη νύχτα και στις ανατολικές περιοχές αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία από 2 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης συννεφιές και κάποιες μπόρες χιονιού σε τοπικό επίπεδο. Το βράδυ σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία υπάρχει πιθανότητα για τοπικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Μαρουσάκης: Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής

Πεδίο υψηλών πιέσεων καλύπτει σχεδόν όλη την Ευρώπη και ένας εκτεταμενος αντικυκλώνας αναμένεται να επηρεάσει και τη χώρα μας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η επερχόμενη κακοκαιρία που θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχει δύο φάσεις.

Χιόνια θα σημειωθούν στην Αττική την Κυριακή αλλά και την Τρίτη κυρίως προς τα Βόρεια Προάστια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
- Πού, Αθήνα,- pou, athina