Ο κορονοϊός ως... τιμωρία του Θεού και άλλες θεωρίες συνωμοσίας

Αρκετές θεωρίες συνωμοσίας για τον κορονοϊό αναπτύσσονται το τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση.

Η παγκόσμια επιδημία του κορονοϊού συνοδεύεται από πολλές θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες παραπληροφορούν τον κόσμο και σε ορισμένες περιπτώσεις βοηθούν στην εξάπλωση του ιού. Από την οργή του Θεού έως την μείωση πληθυσμών, οι θεωρίες είναι αμέτρητες και διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) λοιπόν, κάνει έκκληση στην λογική και εφιστά την προσοχή των πολιτών για τους τσαρλατάνους.

Ουιγούροι, Εβραίοι και Αμερικάνοι...

Στην

Τυνησία και την Αίγυπτο οι ισλαμιστές κληρικοί υποστηρίζουν ότι η επιδημία είναι η θεϊκή τιμωρία της Κίνας για την αντιμετώπιση των Ουιγούρων, μιας τουρκογενής εθνικής ομάδας που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία.

Αντιθέτως, στο Ιράκ ένας πολιτικός σχολιαστής διαδίδει ότι η επιδημία είναι αμερικανο-εβραϊκή συνωμοσία με στόχο να αποδεκατιστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός. Μάλιστα, τα νήματα του «σατανικού» σχεδίου τα κινεί η εβραϊκή οικογένεια των Ρότσιλντ ή κάποιο «σιωνιστικό λόμπι».

Στον αντίποδα στις ΗΠΑ οι δεξιοί συνομωσιολόγοι κι ιδιαίτερα οι αντίπαλοι του εμβολιασμού, υποστηρίζουν πως το ξέσπασμα του κορονοϊού, οφείλεται στον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τους Δημοκρατικούς.

Παράλληλα, με τα ψέματα και τις φήμες για τα αίτια του covid-19 κυκλοφορούν και ψευδείς υποσχέσεις για την θεραπεία του. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε ότι το εμβόλιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο, αν και δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το πότε, όπως τονίζουν ομόφωνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Στη Νιγηρία, σύμφωνα με το BBC, ένας ιερέας ισχυρίστηκε ότι μια σούπα μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενείς. Κάτι που επίσης κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αφρικής, είναι ότι το σκόρδο θεραπεύει τον ιό.

Μέτρα κατά των ψεμάτων

Ο ΠΟΥ έχει επανειλημμένα επιστήσει την προσοχή απέναντι σε τους τσαρλατάνους που δημιουργούν ψευδείς ελπίδες, είτε από πολιτικό είτε από θρησκευτικό φανατισμό ή απλώς λόγω οικονομικών συμφερόντων.

Εξάλλου, ο φόβος του ιού μετατρέπεται σε χρήμα και το εμπόριο «ελπίδας» ανθεί στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, εμφανίστηκαν διάφορα βιβλία τα οποία δίνουν συμβουλές για την αντιμετώπιση του ιού ή αποκαλύπτουν υποτιθέμενα μυστικά για την επιδημία.

Έτσι, πλατφόρμα Amazon ανακοίνωσε στα τέλη Φεβρουαρίου πως έχει αφαιρέσει χιλιάδες προϊόντα, τα οποία υποτίθεται ότι προσφέρουν προστασία από τον κοροναϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεού,theou