Ο κορονοϊός μεταθέτει τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι είπε μέλος της ΔΟΕ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο αναβάλλονται εξαιτίας του κορονοϊού και μετατίδονται για το 2021.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες κανονικά θα διεξάγονταν φέτος στο Τόκυο, όμως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναβάλλονται και μεταφέρονται για το 2021. Σύμφωνα λοιπόν, με τον Dick Pound μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, οι αγώνες δεν θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, είπε στην εφημερίδα USA Today.

Παρά ταύτα, δεν ξεκαθάρισε αν μιλάει εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής ή αν εκφράζει την γνώμη του, αλλά είπε ότι «με βάση τις πληροφορίες που έχουμε στην επιτροπή, αποφασίσαμε την αναβολή».

Ταυτόχρονα, το Reuters αναφέρει πως ο επίτροπος της Ιαπωνίας, Yasuhiro Yamashita, ανακοίνωσε πως εξετάζουν στην χώρα το ενδεχόμενο της ακύρωσης των αγώνων, εξαιτίας της πανδημίας. Μάλιστα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, υποστηρίζει την συγκεκριμένη κίνηση, ως ένα μέτρο προστασίας του κράτους, των αθλητών και των τουριστών που θα ερχόντουσαν στην οργάνωση. Παράλληλα, οι αθλητές στην Αυστραλία και τον Καναδά, αποσύρθηκαν από την διοργάνωση, με τους αρμόδιους φορείς από τις χώρες τους να τους προτρέπουν, να προπονηθούν για το καλοκαίρι του 2021.

Ακόμη, ο κορονοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες στις 19 Μαρτίου, όταν ο πρόεδρος της ιαπωνικής επιτροπής βγήκε θετικός στις εξετάσεις που του έγιναν.

Αναβολή αγώνων στο παρελθόν

Οι Ολυμπιακοί αγώνες έχουν αναβληθεί ξανά στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 1916 όταν γινόταν ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, ενώ υπήρξε αναβολή και την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Μάλιστα, τότε την περίοδο 1940-1944 είχαν αναβληθεί πέρα από τους καλοκαιρινούς και οι χειμερινοί αγώνες. Επίσης, το 2016 μπορεί να πραγματοποιήθηκαν στην Βραζιλία, αλλά τότε οι επιστήμονες άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για ματαίωση, εξαιτίας του ιού Ζίκα.

Μεγάλη προβολή

Στους Ολυμπιακούς αγώνες πάντα υπάρχει μεγάλη προβολή και συμμετοχή ανθρώπων, από τους διοργανωτές, μέχρι και τους θεατές. Επιπλέον, πάνω από 11.000 αθλητές από 206 διαφορετικές χώρες αγωνίζονται σε 339 αθλήματα. Ακόμη, πολλά λεφτά δαπανώνται για την διεξαγωγή με χιλιάδες εργάτες να λαμβάνουν μέρος στην ανέγερση των εγκαταστάσεων. Η απόφαση ενδεχομένως για την μη διεξαγωγή των φετινών αγώνων είναι δύσκολη, ειδικά από την στιγμή, που χιλιάδες εισιτήρια έχουν εκδοθεί από την προηγούμενη χρονιά.

Διαβάστε ακόμη:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα