Ο κολοσσός της Κίνας με τα κινητά που θέλει να φτιάξει εργοστάσιο στην Ελλάδα

Μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας από την Κίνα με παγκόσμια εμβέλεια θέλει να φτιάξει δικό της εργοστάσιο στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ZTE, Li Zixue, η οποία διαθέτει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, θέλει να φτιάξει ένα εργοστάσιο μεταποίησης το οποίο θα μπορεί να παράγει προϊόντα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η κινεζική εταιρεία ΖΤΕ, το προηγούμενο χρονικό διάστημα δημιούργησε διαμετακομιστικό κέντρο στον Πειραιά για τα προϊόντα της, ενώ έκανε συμφωνία με τη Forthnet για αναβάθμιση των δικτύων αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία καταγράφει κέρδη,  καθώς ανέκαμψε από το κόστος των αμερικανικών κυρώσεων, που προκάλεσαν ζημία 1 δισ. δολαρίων.

Η τέταρτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως αναγκάστηκε να σταματήσει τη δραστηριότητά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, λόγω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ.

Αυτός ο διωγμός των κινεζικών τεχνολογικών κολοσσών Huawei και ΖΤΕ από την κυβέρνηση Τραμπ, με την κατηγορία ότι ο εξοπλισμός τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Πεκίνο για κατασκοπία, έχει οδηγήσει τους Κινέζους κατασκευαστές smartphones να εγκαταλείψουν το αμερικανικό όνειρο και να στρέψουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη.

Οι κινεζικές εταιρείες smartphone, εξάλλου, όπως η Xiaomi, η Oppo, η OnePlus και η Huawei, κινούνται επιθετικά τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη κερδίζοντας συνεχώς μερίδια αγοράς, προσφέροντας καινοτόμες συσκευές υψηλής ποιότητας και σε χαμηλότερο κόστος από τους αντιπάλους τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα