Μουντιάλ 2022: Ο Καμερουνέζος που σκόραρε για την Ελβετία και... πλήγωσε την πατρίδα του

Ο Ελβετός Μπριλ Εμπολό σημείωσε το μοναδικό γκολ ενάντια στο Καμερούν, τη χώρα της γέννησής του, για να χαρίσει στην πατρίδα του την νίκη στο Μουντιάλ 2022.Νικηφόρα ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Μουντιάλ 2022 η Ελβετία, καθώς επικράτησε με 1-0 του Καμερούν, ενώ ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπριλ Εμπολό που έχει γεννηθεί…

Ο Εμπολό μετακόμισε στην Ελβετία από το Καμερούν με την οικογένειά του όταν ήταν έξι ετών, ενώ το 2014 του δόθηκε η υπηκοότητα και ξεκίνησε να αγωνίζεται υπό την Ελβετική σημαία. Σε ηλικία μόλις 18 ετών, ίδρυσε το «Ίδρυμα Εμπολ» για να υποστηρίξει τα προσφυγόπουλα στην Ελβετία και προσπαθώντας να δώσει στα παιδιά από το Καμερούν μια ευκαιρία για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Πριν από το παιχνίδι τόνισε ότι για τον ίδιο θα ήταν «μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση», καθώς θα καλούταν να παίξει ενάντια στην πατρίδα του, οπότε γι’ αυτό και δεν πανηγύρισε το γκολ. Η νίκη ήταν ζωτικής σημασίας για την Ελβετία, καθώς και οι δύο ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Βραζιλία στον όμιλο, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί στον όμιλο.

ο προπονητής της Ελβετίας Μουράτ Γιακίν είπε στον Εμπολό πριν την έναρξη του αγώνα: «Του είπα ότι είναι φίλοι σου μέχρι την έναρξη του αγώνα, μετά είναι οι αντίπαλοί σου. Το ποδόσφαιρο γράφει τέτοιες ιστορίες αλλά εμείς είμαστε εδώ για να νικήσουμε.Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του».

Οι καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ελβετία - Καμερούν:



Keywords