Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Η απλή αναλογική είναι παράγων αστάθειας σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε μιλώντας στη Βουλή ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας ότι «η απλή αναλογική είναι παράγων αστάθειας» και πρόσθεσε: «Ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα… Ανεβάζοντας τους τόνους, μετά την ομιλία του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον
αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2015 είπε τρεις φορές ψέματα στον ελληνικό λαό, προεκλογικά το 2014, στο δημοψήφισμα και στο τρίτο μνημόνιο. Είπε ακόμη ότι οι ίδιες ερινύες κυνηγούν τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τον κ. Βαρουφάκη για το καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Το ΝΑΤΟ και τα όπλα στην Ουκρανία

Για την Μαδρίτη και την κριτική που άσκησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «αν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία, θα ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. «Σε αυτή την περίπτωση πιστεύετε ότι θα είμασταν πιο κοντά στην Δύση ή στον Πούτιν; Ποιος θα χαιρόταν σήμερα αν υπήρχε μια χώρα του ΝΑΤΟ που δεν θα έστελνε όπλα στην Ουκρανία για να πολεμήσει απέναντι σε τι; Σε μια εισβολή» σημείωσε.

Κατηγόρησε, δε, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τον ρόλο του επιτήδειου ουδέτερου θέλει να εξισώσετε τον θύτη με το θύμα και να πάμε στην λάθος πλευρά της ιστορίας.

Για το αν η χώρα βγήκε ζημιωμένη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, αναρωτήθηκε: «Τι αποφασίστηκε; Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είστε ή δεν είστε υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ; Γιατί ήταν ήττα το γεγονός ότι στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ γίνεται ρητή αναφορά της προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας; Είναι κακό αυτό για την Ελλάδα;

Και τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία; Πήρε πίσω το βέτο με αντάλλαγμα τι ακριβώς; Αναφέρεστε στα F16 μια διαδικασία πολύ μακρά και απ’ ό,τι φαίνεται το Κογκρέσο δεν δείχνει επιθυμία να εγκρίνει. Αν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία κερδισμένη πως θα εξηγήσω τις παροτρύνσεις Ερντογάν και την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας λέγοντας «μην ψηφίσετε Μητσοτάκη»»;

Τόνισε ακόμα ότι πρώτος εκείνος ζήτησε αρραγές μέτωπο στα εθνικά και αναρωτήθηκε που ήταν ο κ. Τσίπρας όταν δεν στήριξε την ελληνογαλλική συμφωνία και την πρόσθετη επένδυση στα Ραφάλ. «Για εμάς η άμυνα της χώρας είναι υπέρτατος αυτοσκοπός. Καλώς ήρθατε στο στρατόπεδο της εθνικής ενότητας αλλά μην μένετε μόνο στα λόγια», είπε.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους και για την Novartis, λέγοντας ότι στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κάθεται το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεύτερη φορά Αριστερά δεν θα υπάρξει. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι στο βούλευμα ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες από τις αρχικές, αλλά πρόσθεσε : «Τι είναι; Ολίγον ένοχος; Ολίγον υπόδικος; Ο άνθρωπος είχε στήσει κανονικό παραδικαστικό. Έκανε παρεμβάσεις σωρηδόν στην δικαιοσύνη κι εσείς λέτε ότι κατέρρευσε η σκευωρία.

«Κρεμάσατε 10 πολιτικούς σας αντιπάλους στα μανταλάκια. Η κατάληξη ήταν αρχειοθέτηση των 9 από τις 10 υποθέσεις. Μιλήσατε για συγγνώμη. Εσείς στον κ. Πικραμμένο ζητήσατε ποτές συγγνώμη; Πολιτική σκευωρία του χειρίστου επιπέδου στήθηκε από εσάς. Η δικαιοσύνη ήταν κακή όταν αρχειοθέτηση αλλά είναι καλή τώρα… Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κάθεται το ηθικό σας πλεονέκτημα και η προσπάθειά σας να ελέγξετε τους αρμούς της εξουσίας», είπε ο πρωθυπουργός.

Κλείνοντας o κ. Μητσοτάκης σημείωσε : «τι εννοείτε ότι θα μας πάτε μέχρι τέλους; Θα με πάτε φυλακή; Θα μας πάτε όλους; Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς γιατί η πρώτη ήταν τραυματική γιατί ο λαός έχει μνήμη και κρίση και συγκρίνει. Δεύτερη φορά δεν θα υπάρξει γιατί αλλιώς πράγματι θα κινδύνευε η δημοκρατία».

Keywords
Τυχαία Θέματα