Μίκης Θεοδωράκης: Πλήθος κόσμου και σήμερα στη Μητρόπολη, την Πέμπτη η κηδεία στα Χανιά

Το χρονοδιάγραμμα του αποχαιρετισμού του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη.Σε κλίμα συγκίνησης συνεχίστηκε και σήμερα στο εκκλησάκι των Αγίου Ελευθερίου/Παναγίας Γοργοεπήκοου, δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη. Πλήθος κόσμου περίμενε υπομονετικά στη μεγάλη…

Μεταξύ αυτών και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που ήρθαν στη Μητρόπολη λίγο μετά τις 15:30.

Λίγο μετά τις

19:00, ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Μίκη Θεοδωράκη, που συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα σήμερα, Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στο εκκλησάκι δίπλα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί έως τις 19:00 και αύριο Τετάρτη από τις 10 το πρωί έως τις 14:00, ενώ θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στην τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη αύριο Τετάρτη στις 15.00, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

O Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημαντηράκης, ανακοίνωσε το πρόγραμμα που θα τηρηθεί:

- Άφιξη της σορού το πρωί της Πέμπτης στις 7:30 στο λιμάνι της Σούδας.

- Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων, όπου θα τεθεί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

- Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13:00 το μεσημέρι.

- Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα