Μαρκέλλα: Κοκαΐνη και ηρεμιστικά εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις

Οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη 10χρονη Μαρκέλλα έδειξαν ότι της χορηγήθηκαν ηρεμιστικά χάπια και κοκαΐνη.

Στη 10χρονη Μαρκέλλα που είχε εξαφανιστεί από την Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν από τις αρχές έδειξαν ότι στο παιδί χορηγήθηκε κοκαΐνη και ηρεμιστικά χάπια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών, γνωστό και ως «speedball», τα οποία δρουν ανεξάρτητα.

Παράλληλα,

ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει πως τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη προκαλούν αμνησία και επιφέρουν μείωση των αναστολών.

Στον αντίποδα, η κοκαΐνη που χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα ευρύματα προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά στις αρχές.

Αρχικά, οι αστυνομικοί ερευνούν μήπως η συγκεκριμένη χορήγηση ναρκωτικών φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής, ενώ μελετάτε και το ενδεχόμενο μήπως οι δράστες δεν γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό αυτά τα ναρκωτικά.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

Επίσης, οι έρευνες δείχνουν πως η κοκκινομάλλα που απήγαγε το παιδί είναι εκτός Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα η αστυνομία και πηγές των διωκτικών Αρχών εκτιμούν πως βρίσκεται σε περιφερειακή πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διέφυγε μόλις απελευθέρωσε την ανήλικη.

Ταυτόχρονα, η γυναίκα ενδεχομένως προέρχεται από το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας και είναι γνωστή στην οικογένεια, θεωρεί η αστυνομία.

Παράλληλα, οι αρχές αναφέρουν πως η κοκκινομάλλα αναγνωρίστηκε από την Μαρκέλλα, αλλά προς το παρόν το κίνητρο της πράξης παραμένει αδιευκρίνιστο και ενδεχομένως αυτό να αποσαφηνιστεί μόλις εντοπιστεί και εξεταστεί από τους αστυνομικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα