Κώστας Ηλιάκης: Μνημόσυνο για τον σμηναγό στη Κάρπαθο

Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Καρπάθου, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τοπικοί βουλευτές και άλλοι παράγοντες, φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Ηλιάκη απέδωσαν για μια ακόμη φορά τις δέουσες τιμές στο μεγάλο ήρωα Κώστα Ηλιάκη, η θυσία του οποίου αποτελεί ιερή παρακαταθήκη. Η θυσία του Κώστα Ηλιάκη και άλλων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων δεν θα πάει χαμένη είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Πάνω από το λιμάνι της Καρπάθου πέταξαν δύο ελληνικάν F16, για να τιμήσουν το σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, συνεπής στον όρκο

αι το κάλεσμα της πατρίδας.

Σύσσωμοι οι κάτοικοι της Καρπάθου, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τοπικοί βουλευτές και άλλοι παράγοντες, φίλοι και συγγενείς της οικογένειας Ηλιάκη απέδωσαν για μια ακόμη φορά τις δέουσες τιμές στο μεγάλο ήρωα Κώστα Ηλιάκη, η θυσία του οποίου αποτελεί ιερή παρακαταθήκη.

Η θυσία του Κώστα Ηλιάκη και άλλων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων δεν θα πάει χαμένη είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στις 23 Μαϊου 2006 τουρκικά F16 και RF4 παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο με αποστολή την παρακολούθηση τριών πλοίων που θα πραγματοποιούσαν έρευνες στο Αιγαίο, ναυλωμένων από την Τουρκία, και τη φωτογράφιση των ελληνικών πυραύλων S300. H 340 Μοίρα της 115 ΠΜ του Κώστα Ηλιάκη, οι διάσημες Αλεπούδες, σπεύδει να αναχαιτίσει τα τουρκικά αεροσκάφη.

Οι επικίνδυνοι ελιγμοί του Τούρκου πιλότου και η εμμονή του να παραμείνει εσωτερικά και πιο ψηλά από το αεροσκάφος του Ηλιάκη, με αποκορύφωμα το χτύπημα της καλύπτρας του Έλληνα πιλότου από το δεξί φτερό του τουρκικού αεροσκάφους, όπως λέει το επίσημο πόρισμα, καταλήγουν στην πτώση του ελληνικού αεροσκάφους στη θάλασσα της Καρπάθου, και στο θάνατο του Έλληνα πιλότου.

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυήτριες της ελληνικής ανεξαρτησίας, αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2006 το ελληνικό κράτος αποδίδει μετά θάνατον στον Κωνσταντίνο Ηλιάκη το Αργυρό Μετάλλιο Αρετής και Ανδρίας, ενώ ο Τούρκος πιλότος Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ που προκάλεσε το θάνατο του, το 2016 συλλαμβάνεται ως Γκιουλενιστής, και εκδιώκεται από την κυβέρνηση Ερντογάν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα