Κορονοϊός: Στους 285 οι νεκροί στην Κίνα - Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων

Νέος κορονοϊός:  Άλλοι 45 νεκροί στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας και 1.347 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, το σύνολο των θυμάτων έφθασε τα τουλάχιστον 285 στη χώρα ⎯ Παγκόσμιος συναγερμός, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά χώρα

 

Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους 45 ανθρώπους στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, εστία της μόλυνσης, ανακοίνωσαν σήμερα οι επαρχιακές υγειονομικές αρχές.

Η επαρχιακή διεύθυνση του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι

κατέγραψε 1.347 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 31ης Ιανουαρίου.

Ο νέος απολογισμός που δημοσιοποίησαν οι αρχές της επαρχίας σημαίνει ότι ο απολογισμός της επιδημίας σε εθνικό επίπεδο έχουν ανέλθει σε τουλάχιστον 285 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας αναμένεται να δώσει τον δικό του νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια αργότερα σήμερα Σάββατο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κίνα ξεπέρασε τα 10.000, ανακοίνωσε νωρίτερα ο Κινέζος απεσταλμένος στον ΟΗΕ. «Από αυτά, 1.527 ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και υπάρχουν επιπλέον 15.238 ύποπτα κρούσματα», δήλωσε ο Ουάνγκ Κουν μιλώντας μέσω διερμηνέα.

Ακολουθεί λίστα με τις χώρες και τα εδάφη όπου έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού 2019-nCoV.

Εκτός της Κίνας, του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 100 κρούσματα σε άλλες χώρες.

ΚΙΝΑ

Περισσότερα από 10.000 κρούσματα και 285 νεκροί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι έχουν καταγραφεί στην επαρχία Χουμπέι.

Δέκα κρούσματα αναφέρθηκαν στο Χονγκ Κονγκ. Πολλοί ασθενείς είχαν περάσει ή διαμένουν μόνιμα στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι.Επτά κρούσματα αναφέρθηκαν στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο.Ένα κρούσμα στο Θιβέτ.

ΑΣΙΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ

Αυστραλία: Εννέα κρούσματα.Καμπότζη: Ένα κρούσμα, ένας άνδρας 60 ετών από την πόλη Ουχάν που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.Νότια Κορέα: Έντεκα κρούσματα.Ινδία: Ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη στο κρατίδιο Κεράλα.Ιαπωνία: Δεκατέσσερα κρούσματα.Μαλαισία: Το όγδοο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη και πρόκειται για έναν Κινέζο πολίτη.Νεπάλ: Ένα κρούσμα, ένας άνδρας 32 ετών που έφτασε από την Ουχάν και πήρε ήδη εξιτήριο από το νοσοκομείο, αφού ανέρρωσε.Φιλιππίνες: Ένα κρούσμα.Σιγκαπούρη: Δεκατρία κρούσματα.Σρι Λάνκα: Ένα κρούσμα, μια Κινέζα τουρίστρια 43 ετών από την επαρχία Χουμπέι.Ταϊβάν: Οκτώ κρούσματα.Ταϊλάνδη: Δεκατέσσερα κρούσματα. Όλοι οι ασθενείς είναι Κινέζοι, εκτός από μια 73χρονη Ταϊλανδή που είχε περάσει από την Ουχάν.Βιετνάμ: Πέντε κρούσματα.

ΑΜΕΡΙΚΗ

Καναδάς: Τέσσερα κρούσματα, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον δύο άνδρες που είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.ΗΠΑ: Συνολικά έξι κρούσματα.

ΕΥΡΩΠΗ

Βρετανία: Δύο κρούσματα.Γερμανία: Επτά κρούσματα.Φινλανδία: Ένα κρούσμα, ένας Κινέζος τουρίστας από την Ουχάν που νοσηλεύεται σε καραντίνα.Γαλλία: Έξι κρούσματα.Ιταλία: Δύο κρούσματα, πρόκειται για δύο Κινέζους τουρίστες.Ρωσία: Δύο κρούσματα, Κινέζοι πολίτες.Σουηδία: Ένα κρούσμα, μια γυναίκα που είχε περάσει από την Ουχάν και έφτασε στη Σουηδία στις 24 Ιανουαρίου.Ισπανία: Ένα κρούσμα, επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή (31/1)

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τέσσερα κρούσματα, μέλη μιας οικογένειας Κινέζων από την Ουχάν.ΠΟΥ: Οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν τα σύνορά τους ανοικτά

Οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν ανοικτά τα σύνορά τους και να συνεχίσουν να έχουν εμπορικές σχέσεις και να επιτρέπουν τις μετακινήσεις των πολιτών παρά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προσθέτοντας όμως ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα για να προστατεύει τους πολίτες της.

Ο ΠΟΥ, ο οποίος χθες Πέμπτη κήρυξε την επιδημία του νέου κοροναϊού κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε ξανά σήμερα την ανησυχία του ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί χωρίς να γίνει αντιληπτός σε χώρες με αδύναμο ιατρικό σύστημα.

Υπάρχουν «σοβαροί λόγοι να παραμένουν ανοικτά τα επίσημα συνοριακά περάσματα», ώστε οι άνθρωποι να μην εισέρχονται παράτυπα στις χώρες και χωρίς να εξετάζονται για συμπτώματα του νέου κορονοαϊού, δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε ενημέρωση από τη Γενεύη.

«Αν επιβληθούν περιορισμοί στα ταξίδια, ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομοι ώστε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την κανονική ροή της ζωής», πρόσθεσε.

Δείτε εδω live την καταγραφή των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κορονοϊός: Τα πρώτα κρούσματα σε Ρωσία και Βρετανία - Σε περίπου 20 μήνες το εμβόλιοΚορονοϊός: Fake news «γεννούν» πανικό και ακροδεξιό παραλήρημα Κορονοϊός: Παγκόσμια σύγχυση για τη χρησιμότητα της μάσκαςΚορονοϊός: Ψυχραιμία, έγκυρη ενημέρωση και ορθή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα