Κορονοϊός: Νέες λίστες ΚΑΔ με επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Αλλάζει το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων καθώς εντάσσονται σε αυτό και δευτερεύουσες δραστηριότητες. Τι σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών. 

Διευρύνεται το πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών τα μέτρα θα επεκταθούν τον Απρίλιο στο σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων της χώρας.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανακοινώσει η ένταξη στη λίστα με τις επιχειρήσεις που πλήττονται, και ΚΑΔ (Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητος) που έχουν δηλωθεί σαν δευτερεύουσες

δραστηριότητες. Και αυτό επειδή πολλές επιχειρήσεις άλλη δραστηριότητα ή κλάδο έχουν δηλώσει σαν τον Κύριο ΚΑΔ, και από άλλη Δευτερεύουσα δραστηριότητα έχουν τελικά τα πιο σημαντικά έσοδα. Εντάσσοντας έτσι και Δευτερεύοντες Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, η κυβέρνηση θα καλύψει χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζομένους τους που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που έχουν ως τώρα ανακοινωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο από την αναστολή πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, οι απώλειες για τα ταμεία του κράτους ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ το μήνα και το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων μόνο του Μαρτίου φτάνει στο 2,5% του ΑΕΠ με αυξητική τάση. 

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα