Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Ο κορονοϊός σαρώνει και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ελλάδα, όπου καταγράφηκε σήμερα ο πρώτος νεκρός. Η καθημερινότητα πλέον έχει στη ζωή όλων και το κινητό. Δείτε πως γίνεται ο καθαρισμός και πόσες ώρες ζει ο ιός στο κινητό τηλέφωνο.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο,

η Ιταλία έχει πάνω από 1.000 νεκρούς και η Ελλάδα μετράει ήδη κρούσματα και έναν νεκρό.

Εκτός από τους γνωστούς κανόνες με το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, καλό είναι να γνωρίζουν όλοι πως απολυμένεται αποτελεσματικά το κινητό. Άλλωστε οι έρευνες έδειξαν ότι ο ιός μπορεί να ζήσει περίπου 4 ώρες σε επιφάνειες και στο κινητό.

Μάλιστα το κινητο θέλει προσοχή γιατί οι οδηγίες λένε να μην φέρνουμε στο πρόσωπο τα χέρια μας. Σκεφτείτε πόσες φορές τη μέρα φέρνετε στο πρόσωπό σας το κινητό...

Τι προηγούμενες μέρες η Apple έδωσε ορισμένες οδηγίες για τα κινητά της τηλέφωνα. Προφανώς και θα ισχύουν και για τα άλλα κινητά με οθόνες αφής. 

Η Apple ανέφερε στην ιστοσελίδα της ότι μπορείτε να καθαρίσετε με ασφάλεια το iPhone σας με απολυμαντικά μαντηλάκια. Η Samsung δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια τέτοια διευκρίνηση σχετικά με τα τηλέφωνά της.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν καθαριστικά που πρέπει να αποφύγετε κατά την απολύμανση του κινητού σας. Παρόλο που ίσως αρχικά δείτε καλά αποτελέσματα, μπορεί τελικά να καταστρέψουν την οθόνη.

Το αλκοολούχο διάλυμα είναι κάτι που μπορεί να βλάψει το κινητό.

Παλιότερα υπήρχε οδηγία να μην χρησιμοποιούμε απολυμαντικά μαντηλάκια για τις οθόνες των τηλεφώνων, αλλά τώρα η Apple λέει ότι είναι εντάξει να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια που έχουν 70% ισοπροπυλική αλκοόλη για να καθαρίσετε το iPhone σας. Η Samsung δεν έχει σχολιάσει εάν είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε απολυμαντικά μαντηλάκια στα τηλέφωνά της. 

Keywords
Τυχαία Θέματα