Κορονοϊός: Γιατρός δείχνει πως απολυμαίνουμε τα ψώνια

Πώς μπορούμε να απλυμάνουμε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ δείχνει ένας γιατρός από τις ΗΠΑ, προκειμένου να είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό, σε ένα βίντεο που έγινε αμέσως viral.

Ένας γιατρός από τις ΗΠΑ δείχνει πώς πρέπει να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας για να μην μεταφέρουμε στο σπίτι τον κορονοϊό, σε ένα βίντεο που είδαν πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε 5 ημέρες.

Ξεκινάει «διαλέγοντας» μία καθαρή πλευρά του τραπεζιού μπροστά του,

λέγοντας πως «θα θεωρήσουμε την άλλη ως την “βρώμικη” πλευρά, όπου θα βάλουμε τα ψώνια που θα φέρουμε απ’ έξω».

«Επειδή ξέρω ότι ανθρώπινα χέρια έχουν αγγίξει αυτό το μπουκαλάκι φαρμάκου σε λιγότερο από 72 ώρες, θα το απολυμάνω και θα το βάλω στην καθαρή πλευρά», ανέφερε βγάζοντας από τη σακούλα του σούπερ μάρκετ ένα προϊόν.

«Αυτό το κουτί δημητριακών είναι διαφορετική υπόθεση - είναι κουτί από χαρτόνι, οπότε ξέρουμε ότι ο κορονοϊός μπορεί να ζήσει πάνω σε αυτή την επιφάνεια για 24 ώρες. Όμως μέσα, αυτό δεν το έχουν αγγίξει ανθρώπινα χέρια για μερικές μέρες, οπότε το βάζω εκεί και ξεφορτώνομαι το κουτί», εξήγησε σε άλλο σημείο του βίντεο.

«Με αυτό το λαχανικό», συνέχισε επιλέγοντας ένα άλλο τρόφιμο, «έχω δύο διαφορετικές επιλογές: Μπορώ να βάλω κάποιον να μου ανοίξει το ψυγείο και το συρτάρι για λαχανικά, να ανοίξω την τσάντα και να το ρίξω κατευθείαν στο συρτάρι ή μπορώ απλώς να το απολυμάνω».

Ο Τζέφρι Γουίνγκεν , γιατρός στο Μίσιγκαν, σημειώνει ακόμη πως «μπορείτε να ψεκάσετε το απολυμαντικό απευθείας πάνω σε αυτά τα αντικείμενα (σ.σ.: αναφερόμενος σε συσκευασίες)», ενώ θα αντιμετωπίσει τα φρούτα «που έχουν πόρους, όπως είναι το δέρμα μας. Θα πρέπει ιδανικά να πλένουμε κάθε φρούτο για 20 δευτερόλεπτα», πρόσθεσε.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα