Κεραμέως: Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων στην Ελλάδα που θα γίνει αύριο Δευτέρα, μίλησε σήμερα η υπουργός Παιδείας. Τι είπε για το νέο σχολικό έτος.

«Μεγάλη» χαρακτήρισε την αυριανή ημέρα η υπουργός Παιδείας κληθείσα να σχολιάσει την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σχολικό έτος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής (31/5) η Νίκη

Κεραμέως τόνισε εκ νέου ότι το άνοιγμα των δημοτικών έγινε κατόπιν ομόφωνης εισήγησης των ειδικών καθώς και ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Η υπουργός υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται εκτός σχολείων ήδη τρεις μήνες και πως αν δεν άνοιγαν και τώρα θα έμεναν εκτός σχολείων για έξι μήνες. Σχολίασε πως αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στην εξέλιξη των παιδιών μαθησιακά, κοινωνικά, ψυχοσυναισθηματικά, επιχείρημα στο οποίο είχε αναφερθεί τον προηγούμενο διάστημα, και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, η κ. Κεραμέως είπε πως η μάσκα στο δημοτικό δεν αποτελεί καν σύσταση ενώ επεσήμανε πως ο ΕΟΔΥ έχει βγάλει άλλες οδηγίες για γυμνάσια - λύκεια και άλλες για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία.

«Αναφορικά με τις μικρότερες ηλικίες, οι ειδικοί εστιάζουν πάρα πολύ στο να είναι μικρές οι ομάδες. Δεν εστιάζουν τόσο στις αποστάσεις», τόνισε η ίδια.

Σημειώνεται, επίσης, πως σημαντικό μέρος της «πρώτης μέρας» στο σχολείο θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Κληθείσα, εξάλλου, να απαντήσει στο αν τα σχολεία θα ανοίξουν 1η Σεπτεμβρίου η υπουργός απάντησε ότι εξετάζεται να ανοίξουν νωρίτερα και πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί στη βάση πολλών παραγόντων.

Τέλος, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως το υπουργείο έχει επικεντρωθεί στην κάλυψη της ύλης και του χαμένου εδάφους και για τον λόγο αυτό δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα