«Καρφί» για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2020

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2020 και πληρωμή σε 8 δόσεις δείχνουν όλες οι τελευταίες πληροφορίες.

Η παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2020 φαίνεται να είναι πιο πιθανή από ποτέ. Για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, όμως όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας που λήγει στο τέλος του Ιουνίου.

Όπως συμβαίνει συνήθως η παράταση ανακοινώνεται λίγα 24ωρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, ακόμη και την ίδια μέρα. 

Όπως φαίνεται εκτός από την παράταση ενδέχεται

να αλλάξει και το χρονοσιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος και να σπάσει σε περισσότερες δόσεις.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, έχουν υποβληθεί 1.521.469 δηλώσεις Ε1, ενώ το ίδιο διάστημα του 2019 είχαν ήδη περάσει στο σύστημα περί το 2,1 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Πρόκειται για μια διαφορά της τάξης του 31%.

Η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου 2020. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ για τις φορολογικές δηλώσεις 2020, ουδείς θα πρέπει να θεωρεί βέβαιη την παράταση, καθώς το υπουργείο Οικονομικών δεν τις προαναγγέλλει. Πέρυσι, ωστόσο, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων «τράβηξε» έως τα τέλη Ιουλίου και αρκετοί εκτιμούν ότι κάτι παρόμοιο θα ισχύσει και φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα πιθανά σενάρια για τις φορολογικές δηλώσεις 2020 είναι η επέκταση του χρόνου αποπληρωμής του φόρου εισοδήματος. Η εκδοχή που εξετάζει το ΥΠΟΙΚ είναι να καθοριστούν 8 μηνιαίες δόσεις, αντί για το «παραδοσιακό» σύστημα των 3 διμηνιαίων (Ιούλιος, Σεπτέμβριος, Nοέμβριος). Αν ισχύσει αυτό το σενάριο η προθεσμία για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος -πιθανώς και του ΕΝΦΙΑ- θα τεθεί τον Φεβρουάριο του 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα