Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Χιόνια σε Παρνασσό και Γιάννενα, πλημμύρισε η Μαγνησία

Ο καιρός εξακολουθεί να θυμίζει χειμώνα λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το καλοκαίρι, καθώς σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας προελαύνει το ψύχος, ενώ από το σκηνικό των φαινομένων δεν λείπουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.   

Το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας εξακολουθεί να πλήττει τη χώρα και σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου, με τον καιρό να μεταβάλλεται ραγδαία από χθες και

τα φαινόμενα να εκδηλώνονται και σήμερα το πρωί, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν εντός της σημερινής ημέρας.

Στον απολογισμό της χθεσινής ημέρας ξεχωρίζει το θλιβερό γεγονός του θανάτου μιας γυναίκας από κεραυνό στη Σκόπελο. Το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ZEUS» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε το κεραυνικό πλήγμα.

Έπεσε χιόνι σε Παρνασσό και Ιωάννινα

Σήμερα, στον Παρνασσό, στη θέση Κελάρια και σε υψόμετρο 1.950 μέτρων, το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή και στην Ήπειρο, καθώς χιόνι και τσουχτερό κρύο έπεσε στο χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, ενώ την ίδια στιγμή, το έστρωσε και στο όρος Μιτσικέλι στα Ιωάννινα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις στη Μαγνησία

Σφοδρή βροχόπτωση σαρώνει τον Βόλο και μεγάλα τμήματα της Μαγνησίας με κύρια χαρακτηριστικά τις μεγάλες ποσότητες νερού, τις αστραπές και τους κεραυνούς.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας έβρεχε ασταμάτητα όλη τη νύχτα, αλλά η σφοδρή καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί και συνεχίστηκε για ένα τρίωρο με ασταμάτητη ένταση μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια και πλατείες σε λίμνες, ενώ η ορατότητα περιορίσθηκε κατά πολύ και δεν ξεπερνούσε τα εκατό μέτρα, ακόμη και στο κέντρο του Βόλου.

Το σκηνικό στην πόλη του Βόλου θυμίζει φθινόπωρο, η σκοτεινιά λόγω της πυκνής και χαμηλής νέφωσης είναι πρωτόγνωρη και τα αυτοκίνητα κινούνται με αναμμένα φώτα. Ο χείμμαρος Κραυσίδωνας έχει φέρει μεγάλες ποσότητες νερού από τις πλαγιές του Πηλίου, η στάθμη του έχει ανέβει κατά πολύ, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης. Η θερμοκρασία έχει πέσει και στις 9 το πρωί τα θερμόμετρα έδειχναν 12 βαθμούς στο κέντρο του Βόλου.

Στο Πήλιο, μετά τη χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή της Ζαγοράς και την πλήρη καταστροφή στις δενδροκαλλιέργειες με κεράσια, μήλα, αχλάδια και όλα τα φημισμένα φρούτα του Ανατολικού Πηλίου, η κακοκαιρία συνεχίζεται με βροχοπτώσεις σε όλο τον ορεινό όγκο. 

Πάνω από 1.600 κεραυνοί την Τρίτη

Περισσότεροι από 1.600 κεραυνοί καταγράφηκαν χθες από το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παρόλο που ο αριθμός των κεραυνών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, το ΕΑΑ-meteo χαρακτηρίζει ως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι σημειώθηκε κεραυνική δραστηριότητα σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με μόνη εξαίρεση περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η αστάθεια θα συνεχιστεί και σήμερα, με βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Η θερμοκρασία, που θα παρουσιάσει νέα μικρή πτώση, δεν θα ξεπεράσει τους 22 έως 24 βαθμούς.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για σήμερα Τετάρτη 27 Μαΐου:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες τις πρωινές ώρες και στην Κρήτη τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Άστατος με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα