Η οικονομική ζημιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λόγω πανδημίας

Ένα μικρό δείγμα από την οικονομική ζημιά που δέχθηκαν οι ποδοσφαιρικές ομάδες λόγω της πανδημίας, έδωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία ανακοίνωσε μερικά από τα χρηματικά ποσά που έχασε.

Ο οικονομικός διευθυντής της αγγλικής ομάδας Κλιφ Μπάτι δήλωσε πως μέχρι στιγμής η πανδημία του κορονοϊού έχει κοστίσει 28 εκατομμύρια λίρες και το ποσό αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης τόνισε πως πρόκειται να επιστρέψει 20 εκατομμύρια στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς για τα δικαιώματα, ακόμη και αν η σεζόν ολοκληρωθεί. Συνολικά αναβλήθηκαν έντεκα αγώνες των «κόκκινων διαβόλων» τους τελευταίους

τρείς μήνες σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League γεγονός που φέρει σε δυσμενή θέση τον σύλλογο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρνήθηκε να δείξει το αναμενόμενο ύψος του συνολικού χρηματοοικονομικού κόστους της πανδημίας, αλλά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εντ Γούντγουορντ ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο βάρος θα μειωθεί το τρέχον τρίμηνο, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου.

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ βρίσκεται στην Πέμπτη θέση του πρωταθλήματος με 45 βαθμούς και με την Τσέλσι στην τέταρτη με 48 και τις Γούλβς και Σέφιλντ στην έκτη με 43, έχουν τραβήξει το ενδιαφέρον των φιλάθλων την στιγμή που η Λίβερπουλ οδεύει προς το 19ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Όσον αφορά το κύπελλο Αγγλίας έχει κληρωθεί με την Νόριτς στην προημιτελική φάση αφού εξουδετέρωσε την Ντέρμπι Κάουντι στον προηγούμενο γύρο ενώ στην Ευρώπη εκκρεμεί ο επαναληπτικός αγώνας με την αυστριακή ΛΑΣΚ, αν και έχει το πλεονέκτημα των πέντε γκολ που έβαλε στον πρώτο αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα