Γιατί έγινε το μποτιλιάρισμα στα χιόνια – Τι λέει ο δήμαρχος στην Αράχοβα
Πολύωρη ταλαιπωρία προκλήθηκε, την Τετάρτη (25/12), στην Αράχοβα αφού πολλά αυτοκίνητα «κόλλησαν» στο χιόνι και σχηματίστηκε ουρά που έφτανε μέχρι και τα πέντε χιλιόμετρα. Έτσι, για «συνδυασμό πραγμάτων» που οδήγησε στο χάος έκανε λόγο, την Πέμπτη (26/12), ο δήμαρχος της Αράχοβας, Γιάννης Σταθάς.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος της Αράχοβας ανέφερε: «Το βασικότερο από όλα είναι να προσέχει ο κόσμος, να μην ανεβαίνει χωρίς αλυσίδες γιατί είναι μεγάλο το πρόβλημα. Πάρα πολλοί έρχονται για βόλτα, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τη φύση. Και παρά τις προειδοποιήσεις που είχε κάνει και η κυβέρνηση και ο κ. Κικίλιας, κάποιοι εδώ πέρα χθες δεν το έκαναν αυτό. Ελάχιστοι είναι αυτοί οι οποίοι δεν το τήρησαν, αλλά αυτοί οι ελάχιστοι, όμως δημιούργησαν πρόβλημα μεγάλο και στους υπόλοιπους».
Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Έγινε ένας συνδυασμός πραγμάτων. Ένα ήταν ότι υπήρχαν μερικά αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν αλυσίδες. Υπήρξε ένα μεγάλο αυτοκίνητο οδικής βοήθειας που έκλεισε και τις δύο λωρίδες, που δεν είχε αλυσίδες ούτε χιονολάστιχα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την κίνηση για πάρα πολύ ώρα και αυτό δημιούργησε ένα πρόβλημα. Αυτό είχε να κάνει με το ότι δεν τηρούμε όλοι τους κανόνες και τι λέμε; Ότι πρέπει να έχουμε πάνω ή χιονολάστιχα ή κουβέρτες ή αλυσίδες. Αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να έχουμε όλοι μας».
Επίσης, ο Γιάννης Σταθάς είπε: «Η Τροχαία ήταν εκεί για να κάνει ελέγχους, αλλά αν κλείσουν και τα δύο τα ρεύματα, θα μπλοκαριστεί και η Τροχαία και τα εκχιονιστικά μέσα στις ουρές. Υπήρχε κίνηση, υπήρχε, δεν είχε "κλειδώσει" τελείως η κίνηση. Απλά μερικοί που δεν είχαν αλυσίδες και είχαμε και το θέμα που παρατηρήσαμε μετά και με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία είχαν μπαταρία μεν, αλλά μένανε, κάτι το οποίο αντιμετωπίσαμε πρώτη φορά φέτος. Αυτό δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε».
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το μποτιλιάρισμα στην Αράχοβα
Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, το απόγευμα της Τετάρτης (25/12), για το χάος στην Αράχοβα, «δείχνοντας» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το μποτιλιάρισμα που δημιουργήθηκε.
Χαρακτηριστικά, η ΕΛ.ΑΣ. τόνισε για την Αράχοβα το εξής: «Σχετικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου, τα οποία αναφέρονται σε ακινητοποίηση οχημάτων και δυσχέρεια της κυκλοφορίας, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων πλησίον του οικισμού Αράχωβας Βοιωτίας, καθώς και σε συναφή θέματα τροχονομικών ελέγχων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Στον οικισμό της Αράχωβας διενεργούνται συνεχείς τροχονομικοί έλεγχοι από αστυνομικούς με σκοπό τη διαπίστωση εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και στη διεξαγωγή της κυκλοφορίας με τη χρήση αυτών όπου κρίνεται απαραίτητο, ενώ λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή παρατηρήθηκε ότι πολλά ηλεκτρικά οχήματα παρουσίασαν τεχνικά προβλήματα με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή τους κατά την επιστροφή από το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής».
Επίσης, οι αστυνομικές Αρχές σημείωσαν το εξής: «Υπενθυμίζεται η από 24-12-2024 Ανακοίνωση Γ.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου στην περιοχή, η υποχρέωση εφοδιασμού των οδηγών όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, καθώς και η υποχρέωσή τους να φέρουν τον εξοπλισμό αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έρχονται χιόνια και στην Αττική – SOS για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
- Κλειστές λωρίδες στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου: Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται προβλήματα
- «Ξέφυγαν» οι γείτονες: «Ο Μητσοτάκης απειλεί την Τουρκία και με πόλεμο»
- Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου σε σπίτι στο Πανόραμα – Πώς νεαρός μαχαίρωσε πατέρα
- Αράχωβα: Ποιος προκάλεσε το κυκλοφοριακό χάος; – Τι έγινε με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
- Τραγωδία στο Βόλο ανήμερα των Χριστουγέννων – Νεκρός άντρας έξω από το σπίτι του
- Καρχαρίας κατασπαράζει κροκόδειλο σε παραλία της Αυστραλίας μπροστά στα μάτια λουόμενων
- Αράχωβα: Πώς συνέβη το μποτιλιάρισμα των 5 χιλιομέτρων – Τι λέει ο Δήμαρχος στο ΕΡΤΝews
- Ο Ηλίας Ψινάκης εξήγησε το λόγο για τον οποίο δεν άφηνε το Σάκη Ρουβά να μιλήσει στην αρχή της καριέρας του
- Το μεγάλο μου ευχαριστώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEidiseis
- Ξύπνησαν μνήμες από το τσουνάμι που σάρωσε τον Ινδικό πριν από 20 χρόνια – Ήχησαν οι σειρήνες
- Το Politico ανέδειξε τη Μελόνι ως το πιο ισχυρό πολιτικό πρόσωπο στην Ευρώπη για το 2025
- «Θα δούμε χιόνια μέχρι και στα βόρεια προάστια της Αττικής» – Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
- Χαλάνδρι: «Είχε πρόβλημα με γυναίκες και κατωτέρους» - Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που χτύπησε «Άγιο Βασίλη»
- Ταξί χτύπησε πεζούς στη Νέα Υόρκη – 7 τραυματίες
- Γιατί έγινε το μποτιλιάρισμα στα χιόνια – Τι λέει ο δήμαρχος στην Αράχοβα
- Η Γη της Ελιάς spoiler: Θρίλερ με το πτώμα του Ισίδωρου Βρεττάκου
- Χανιά: «Σύρραξη» μεταξύ νεαρών σε μπαρ την παραμονή Χριστουγέννων (βίντεο)
- Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου
- Τελευταία Νέα iEidiseis
- Γιατί έγινε το μποτιλιάρισμα στα χιόνια – Τι λέει ο δήμαρχος στην Αράχοβα
- Χανιά: «Σύρραξη» μεταξύ νεαρών σε μπαρ την παραμονή Χριστουγέννων (βίντεο)
- Ταξί χτύπησε πεζούς στη Νέα Υόρκη – 7 τραυματίες
- Χαλάνδρι: «Είχε πρόβλημα με γυναίκες και κατωτέρους» - Νέα στοιχεία για τον αστυνομικό που χτύπησε «Άγιο Βασίλη»
- Η Γη της Ελιάς spoiler: Θρίλερ με το πτώμα του Ισίδωρου Βρεττάκου
- Μετ' εμποδίων η κυκλοφορία σε Ποσειδώνος και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου
- Το Politico ανέδειξε τη Μελόνι ως το πιο ισχυρό πολιτικό πρόσωπο στην Ευρώπη για το 2025
- Ξύπνησαν μνήμες από το τσουνάμι που σάρωσε τον Ινδικό πριν από 20 χρόνια – Ήχησαν οι σειρήνες
- «Θα δούμε χιόνια μέχρι και στα βόρεια προάστια της Αττικής» – Νέο κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κόσοβο: Το κυριότερο σερβικό κόμμα θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές – Έγινε δεκτή η έφεση
- Στο Netflix η δεύτερη σεζόν της σειράς «Squid Game»
- Νίκος Χαρδαλιάς: Η Αθήνα ανταγωνίζεται επάξια κορυφαίους χριστουγεννιάτικους προορισμούς
- Περιπτώσεις που ένα δείπνο κορυφής οδήγησε σε διπλωματικό επεισόδιο
- Τα πέντε παιχνίδια στην Boxing Day που έμειναν στην ιστορία… (vids)
- Squid Game: Κυκλοφόρησε στο Netflix η δεύτερη σεζόν – Δείτε το τρέιλερ (Video)
- Το νέο επίδομα ανεργίας: Ξεκινάει από 648 ευρώ – Ποιοι θα το λαμβάνουν
- Σημείο αναφοράς της χριστουγεννιάτικης Αθήνας το Πεδίον του Άρεως
- Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες – Δείτε πως τις βάζουμε
- Σκι, μάλλινα στολίδια και παγωτό: Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι επιστήμονες στην Ανταρκτική