Επικοινωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για κορονοϊό, Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Ιεράς Συνόδου είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνομιλία, ο κ. Τσίπρας ενθάρρυνε τον Αρχιεπίσκοπο να λάβει πρωτοβουλίες ώστε η Εκκλησία της Ελλάδας να συμβάλει με τη συμπεριφορά και το έργο της στην κοινή προσπάθεια όλης της ελληνικής κοινωνίας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος, αλλά και αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη, που ωστόσο θεωρεί ότι έπρεπε προ πολλού να είχε αναλάβει η Πολιτεία, δηλαδή να ανακοίνωνε την αναστολή λειτουργίας για όλες τις θρησκευτικές τελετές, όχι μόνο των ορθόδοξων εκκλησιών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Αρχιεπίσκοπος φαίνεται να εκτιμά πως η κυβέρνηση ουσιαστικά πετάει το μπαλάκι στον ίδιο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές ενστάσεις που προβάλλουν στελέχη της και να αποφύγει να επωμισθεί το πολιτικό κόστος από μία τέτοια απόφαση.

Keywords