Επίδομα παιδιού Α21 2022: Πότε μπαίνει από τον ΟΠΕΚΑ

Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ και η μιάμιση δόση σε δικαιούχους.Αντίστροφη μέτρηση για την ημερομηνία πληρωμής στους δικαιούχους για το επίδομα παιδιού Α21. Η ημερομηνία που γίνεται η καταβολή και θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς είναι στις 31 Μαΐου. Όπως υπενθυμίζει…

Μέχρι την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, λαμβάνονται υπόψη για

τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021. Αν, μετά την καταβολή της προσαύξησης, από την εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των δικαιούχων του φορολογικού έτους 2021 μεταβληθεί η κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων για το έτος 2022:

εφόσον προκόψει αχρεώστητη, εν όλω ή εν μέρει, καταβολή του επιδόματος, η καταβληθείσα προσαύξηση επιστρέφεται αναλόγως ή εφόσον προκόψει ότι αναδρομικά δικαιούνται μεγαλύτερο ποσό επιδόματος, η προσαύξηση που καταβλήθηκε αυξάνεται αναλόγως, και το υπολειπόμενο ποσό αυτής αποδίδεται στους δικαιούχους μαζί με την καταβολή του ανωτέρω αναδρομικός οφειλόμενου ποσού του επιδόματος. Πόσα χρήματα είναι το επίδομα παιδιού

Το ποσό της επιδόματος ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Σε ποιους χορηγείται το επίδομα παιδιού

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης, στις κατηγορίες προσώπων που αναφέρονται στην ερώτηση 28, εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τι ισχύει αν η αίτηση Α21 υπεβλήθη αλλά δεν φαίνεται εγκεκριμένη

Δεν απαιτείται κάποια ενέργεια, αρκεί η υποβολή της αίτησης. Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια του επιδόματος, στην αρχή της αίτησης όταν κάνετε προβολή εμφανίζεται το μήνυμα: «Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είστε δικαιούχος του επιδόματος παιδιού και υπολογίζονται τα παρακάτω ποσά».

Keywords
Τυχαία Θέματα