Επίδομα 600 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους επιστήμονες

Στο επίδομα των 600 ευρώ αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εξήγησε γιατί αποσύρθηκε η τηλεκατάρτιση και ενημέρωσε πότε θα καταβληθεί το ποσό στους επιστήμονες.

Μιλώντας για το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες στην υπόθεση των ΚΕΚ, ο Γιάννης Βρούτσης ισχυρίσθηκε πως η τηλεκατάρτιση αποσύρθηκε εξαιτίας ποιοτικών χαρακτηριστικών

και όχι λόγω νομιμότητας και παράλληλα είπε πότε θα γίνει η πληρωμή των χρημάτων.

«Αν μία κυβέρνηση ακούει, σέβεται και τιμά τους επιστήμονες δεν είναι άλλη από αυτήν. Διότι εμείς τους ακούσαμε, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια τους είχε στο περιθώριο με τον τιμωρητικό νόμο Κατρούγκαλου. Είναι άδικη η κριτική που μου ασκούν για τους επιστήμονες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, για να συμπληρώσει:

«Την επόμενη εβδομάδα θα βγει η υπουργική απόφαση για το πώς θα πληρωθούν τα 600 ευρώ επιστήμονες. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Με εκτίμηση χρονοδιαγράμματος την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται να πληρωθούν».

Σχετικά με τη διαδικασία της τηλεκατάρτισης και τις κατηγορίες γι’ αδιαφάνεια, ο υπουργός ξεκαθάρισε:

«Ούτε μύγα στο σπαθί μας δεν πέφτει. Όλα έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο. Ό,τι καθόρισε τα ευρωπαϊκά προγράμματα, η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε. Όλα έγιναν με διαφανή τρόπο, στο πλαίσιο που προϋπήρχε. Δεν υπάρχει άνθρωπος στο γραφείο μου που να έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τους φορείς κατάρτισης. Τα ΚΕΚ και τα voucher είναι μέθοδοι με τις οποίες το κράτος απορροφά πόρους του ΕΣΠΑ. Δεν μπορεί κάποιος να αυθαιρετήσει. Δεν αποσύρθηκε για θέμα νομιμότητας, αλλά λόγω ποιοτικών χαρακτηριστικών».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα