Ελίνα Τζένγκο: «Πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι να πάρω την Ελληνική υπηκοότητα»

Η πρωταθλήτρια Ελίνα Τζένγκο αποκάλυψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου όσα πέρασε για να μπορέσει να αγωνίζεται σαν Ελληνίδα.Ο Γρηγόρης Αρναούτγλου καλωσόρισε την χρυσή πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Ελίνα Τζένγκο στο The 2Night Show. Η Ελίνα Τζένγκο μίλησε για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τη…

Η μεγάλη της έκπληξη ήταν όταν είδε στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της από το Μόναχο να την περιμένει και η αδερφή της.

«Είμαστε τρεις αδερφές, λύγισα όταν είδα τη μία μου αδερφή στο αεροδρόμιο. Έλειπε

πολλούς μήνες σεζόν και δεν περίμενα να τη δω εκεί».

Ταλαιπωρήθηκε για να αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα κάτι το οποίο έγινε στα 16 χρόνια της κι αυτό λόγω των επιδόσεών της στον αθλητισμό.

«Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία, εγώ και η μικρή μου αδερφή γεννηθήκαμε εδώ. Πήρα την υπηκοότητα τόσο γρήγορα, στα 16, λόγω των επιδόσεων που είχα. Γι αυτό δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου στην Αλβανία.

Θα μπορούσα να πάω αλλά όχι να γυρίσω. Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα. Μας στερούν τα όνειρα.

Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη, έπιανα όρια για να αγωνιστώ στο εξωτερικό για την Ελλάδα και δεν μπορούσα. Έκλαιγα, τσακωνόμουν με τους γονείς μου και στεναχωριέμαι γι’ αυτό».

«Για τους γονείς μου ήταν πιο δύσκολο. Νιώθεις ότι είσαι ξένος, ενώ γεννιέσαι σε ένα μέρος. Ο μπαμπάς ήταν αστυνομικός στην Αλβανία και η μαμά δασκάλα. Τώρα ο μπαμπάς δουλεύει οικοδομή».

Όπως δήλωσε η Ελίνα Τζένγκο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, θέλει να κάνει τη μητέρα της να νιώσει βασίλισσα και να την ξεκουράσει

«Η μαμά, η μανούλα μου, μια γυναίκα που έχει σταθεί πολύ γερά. Είναι πρότυπο για εμένα, θέλω να την κάνω βασίλισσα. Θέλω να την ξεκουράσω γιατί έχει κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια.
Έφυγαν από την Αλβανία γιατί είχε ξεσπάσει μια κρίση, στην αρχή ήμασταν καλά, αλλά μετά ξέσπασε κρίση και εδώ. Ο μπαμπάς είναι πολύ ήρεμος. Δεν είναι καθόλου αυστηρός, το αφεντικό είναι η μαμά».

Keywords
Τυχαία Θέματα