Διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Βόλου - Πρώτα προβλήματα από την κακοκαιρία

Χωρίς ρεύμα και ο δημοτικός φωτισμός στους δρόμους του Βόλου.Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (19/4) σε περιοχές του Βόλου, λόγω της κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή και αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το…

Ήχησε το 112 – Έξι περιοχές σε κατάσταση επιφυλακής

Ήδη από βράδυ Παρασκευής 19/4 χαλάζι και ισχυρή βροχή έπληξε το Πήλιο ενώ έντονη βροχόπτωση είχαμε και στην Αθήνα.

Στην Καρδίτσα σε ορισμένα σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με δεδομένο ότι τα φρεάτια δεν μπορούν να απορροφήσουν το νερό. Οι επόμενες ώρες αναμένεται να είναι δύσκολες αφού αναμένεται μεγάλος όγκος νερού και μάλιστα σε περιοχές που είτε λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού, είτε λόγω παλαιότερων πλημμυρικών φαινομένων έχουν λαβωμένες υποδομές και θεωρούνται ιδιαιτέρως ευάλωτες.

Έτσι, όπως είναι φυσικό συναγερμός έχει σημάνει στην Πολιτική Προστασία ενόψει της αλλαγής του καιρού, με έντονα φαινόμενα που αναμένεται να επηρεάσουν πολλές περιοχές της χώρας.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας και του Βορείου Αιγαίου για την κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα. Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε και σε Καρδίτσα, Λάρισα και Λέσβο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΕΜΥ στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται:

Ανατολική Θεσσαλία Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο) Νότια Πιερία Βόρεια Εύβοια Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια) Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας: «Μεγάλη προσοχή από σήμερα το βράδυ (21.00) μέχρι αύριο το πρωί ( 10.00) για μεγάλα ύψη βροχής σε ήδη επιβαρυμένες περιοχές:

Λίμνη Κάρλα Χωριά Πηλίου Πυρόπληκτες περιοχές βόρειας Εύβοιας».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διακοπή, Βόλου - Πρώτα,diakopi, volou - prota