Χρυσοχοΐδης: Κάθε μέρα η κυβέρνηση γίνεται αποτελεσματικότερη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά της, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης

 

«Για πρώτη φορά υπάρχει μια έκπληξη από την πλευρά της κοινής γνώμης ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ήταν πολύ έτοιμοι και είχαν οργανώσει ένα πακέτο πολιτικών πραγμάτων, νομοσχεδίων, το οποίο πραγματικά εξέπληξε ως προς την ωριμότητα και την εντιμότητά του. Αυτό δείχνει ότι υπήρξε προεργασία και δημιούργησε μια πάρα πολύ θετική εντύπωση στους πολίτες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή

του στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «10», ενώ εξέφρασε την άποψή του, ότι αυτή «είναι η χαρακτηστικότερη περίοδος μετά την κρίση και γενικότερα στην μεταπολίτευση όπου υπάρχει ένα αίσθημα υψηλής αισιοδοξίας γιατί οι πολίτες έχουν τη διάθεση να μπουν σε μια νέα περίοδο κανονικότητας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε, μεταξύ άλλων την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε σχέδιο και στόχους για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ εξέφρασε την πεποιθησή του ότι οι καταλήψεις κτιρίων ήταν αποτέλεσμα ατιμωρησίας.

Οσον αφορά τα Εξάρχεια, ο υπουργός επισήμανε, ότι «οι αλλοδαποί που πουλάνε ναρκωτικά και κυκλοφορούν με όπλα δεν θα μείνουν στη χώρα, ενώ οι Ελληνες που παρανομούν θα πάνε εκεί που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στο επόμενο δίμηνο δεν θα υπάρχει δείγμα από αυτούς στα Εξάρχεια».

«Κάθε μέρα η κυβερνηση γίνεται καλυτερη και αποτελεσματικότερη στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Αν οι ροές είναι διαχειρήσιμες είμαι βεβαιος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα το πρώτο εξάμηνο του 2020» ανέφερε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα