Χρυσή τομή: Ποια είναι η πιο όμορφη γαλαζοαίματη σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό κανόνα

Αυτή είναι η πιο όμορφη γαλαζοαίματη όλων των εποχών σύμφωνα με τον αρχαιοελληνικό κανόνα της χρυσής τομής.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανακηρύχθηκε και επισήμως ως η πιο όμορφη γαλαζοαίματη των εποχών, σύμφωνα με τον αρχαίο ελληνικό κανόνα της χρυσής αναλογίας, γνωστός και ως ο κανόνας της χρυσής τομής.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η «πριγκίπισσα του λαού» αναμετρήθηκε με μια σειρά από πριγκίπισσες και δούκισσες, ωστόσο κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στη λίστα.

Την σύγκριση μεταξύ

των εμβληματικών αυτών γυναικών έκανε ο πλαστικός χειρουργός Julian De Silva και ιδιοκτήτης του Centre For Advanced Facial Cosmetic &Plastic Surgery του Λονδίνου.

Ο De Silva ανέπτυξε ένα πρόγραμμα για τη χαρτογράφηση του προσώπου, με βάση την αρχαιοελληνική μέθοδο της χρυσής τομής. Η εν λόγω μέθοδος αναπτύχθηκε με σκοπό να καθορίσει την «φυσική τελειότητα», μετρώντας δείκτες όπως οι αναλογίες και η συμμετρία των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Ο κανόνας αυτός χρησιμοποιήθηκε και από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι για να φτιάξει το τέλειο αντρικό σώμα στον γνωστό «Άνθρωπο του Βιτρουβίου».

Ποιες γαλαζοαίματες βρέθηκαν στην κορυφαία πεντάδα

Την δεύτερη θέση στη λίστα κατέκτησε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η οποία είναι η πιο όμορφη γαλαζοαίματη εν ζωή. Τρίτη βρέθηκε η ηθοποιός Γκρέις Κέλι, που παντρεύτηκε τον πρίγκιπα του Μονακό ενώ η Μέγκαν Μαρκλ βρέθηκε στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα έκλεισε η Κέιτ Μιντλετον, δούκισσα του Κέιμπριτζ.

«Η Νταϊάνα, η Μέγκαν και η Κέιτ είναι όλες πολύ όμορφες γυναίκες. Όταν όμως τις μέτρησα με βάση την ελληνική χρυσή αναλογία της φυσικής τελειότητας, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν στην κορυφή. Η Νταϊάνα σημείωσε υψηλό σκορ στο σχήμα του προσώπου, το πλάτος της μύτης, το μέτωπο και τα φρύδια. Το μικρότερο σκορ της ήταν το πηγούνι και τα χείλη» εξήγησε ο De Silva.

{https://www.facebook.com/DailyMail/posts/7007361169323571}

ΟΜΟΡΦΙΑΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΝΤΑΪΑΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα