Χρηματοδοτικά Προγράμματα Microfinance
Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, είναι κοινά αποδεκτός ο ρόλος και η σημασία των πολύ μικρών επιχειρήσεων ως κινητήριες δυνάμεις για την ανάκαμψη της οικονομίας, σε τοπικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατά συνέπεια, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κράτη μέλη και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επικεντρώνουν τις πολιτικές, τους πόρους και τις προσπάθειές τους στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των πολύ μικρών επιχειρήσεων, εξασφάλισε την επαναδιάθεση του προγράμματος Μικροπιστώσεων (microfinance) με την εγγύηση του Ταμείου Invest EU σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ).
Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα προέκυψε ως αποτέλεσμα συμφωνίας που πρώτη η Εθνική Τράπεζα σύναψε το 2023 με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για αρχική διάθεση κεφαλαίων συνολικού ύψους € 87 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη στήριξη αποκλειστικά πολύ μικρών και νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και επαγγελματιών / αυτοαπασχολούμενων. Η συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων ανανεώθηκε και αφορά στη διάθεση επιπλέον κεφαλαίων συνολικού ύψους €87,5 εκατ. για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, τόσο μέσα από την ενίσχυση της ρευστότητάς τους όσο και μέσα από την παροχή χρηματοδότησης για υλοποίηση αναπτυξιακών σχεδίων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν κύκλο εργασιών έως € 2 εκατ. και απασχολούν έως 10 εργαζόμενους, αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδότηση που φτάνει έως € 50.000 ανά σύμβαση δανείου, για κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης ή υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων (αγορά παγίων στοιχείων).
Η χρηματοδότηση παρέχεται χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις σε συνδυασμό με χαμηλό επιτόκιο λόγω της εγγύησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων σε ποσοστό 80%, μειωμένα έξοδα αξιολόγησης κατά 20% και διάρκεια από 1 έως 12 έτη ανάλογα με τη μορφή χρηματοδότησης που θα επιλεγεί (εφάπαξ ή ανακυκλούμενη πίστωση).
Η υποστήριξη που παρέχεται προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων του Ταμείου Invest EU δεν περιορίζεται, ωστόσο, μόνο στο σκέλος της χρηματοδότησης. Η Εθνική Τράπεζα παρέχει σε συνεργασία με εταιρεία συμβούλων επιπλέον προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης (υπηρεσίες mentoring), εστιασμένα στις ανάγκες της δικής τους επιχείρησης. Με αυτό τον τρόπο, η επιχείρηση αποκτά τα βασικά εφόδια ώστε να εγκλιματιστεί άμεσα και αποτελεσματικά στο επιχειρηματικό περιβάλλον και να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρηματοδότηση που έλαβε.
Επισκεφθείτε σήμερα ένα Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και συζητήστε με έναν Επαγγελματικό Σύμβουλο Business Banking RM για τη μορφή χρηματοδότησης που ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησής σας.
Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση Μικροπιστώσεων από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος εγγυήσεων του Ταμείου Invest EU σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων μπορείτε να βρείτε στο https://www.nbg.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής, Κώστας Χαλκιάς
- Vassilis Zoulias, Four Seasons: Eπίδειξη- υπόκλιση στο Μίμη Πλέσσα, χόρεψε η Μαρία Ιωαννίδου
- Φωτεινή Πετρογιάννη: Παντρεύτηκε λίγο πριν φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί
- Συνελήφθη 17χρονος μαθητής ΕΠΑΛ που κατηγορείται ότι οπλοφορούσε στο σχολείο – Κατασχέθηκε όπλο, χειροπέδες και στον πατέρα του
- Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου έκανε πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας
- Έχω Παιδιά: H αντιγραφή της καναδικής παραγωγής Children Ruin Everything και οι αντιδράσεις στα social media
- Έφηβη υπέστη επιληπτικό σοκ στη διάρκεια εκδρομής
- Νέα καταστροφή στην Ισπανία: Πλημμύρισε η Χιρόνα από καταρρακτώδη βροχή (Βίντεο, εικόνες)
- 12+1 ερωτήσεις-απαντήσεις για τις αλλαγές στη φορολογία: Ποιες είναι οι 12 μειώσεις φόρων, πως θα κερδίσετε έκπτωση, τι ισχύει για τα παιδιά & τις ευπαθείς ομάδες
- Στην Κορυφή το ERTFLIX
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις iEidiseis
- Νέα καταστροφή στην Ισπανία: Πλημμύρισε η Χιρόνα από καταρρακτώδη βροχή (Βίντεο, εικόνες)
- Αμαλιάδα: Οι «περίεργες» κινήσεις της 24χρονης Ειρήνης που εγείρουν ερωτήματα
- Πότε ανοίγει το επίδομα θέρμανσης 2024-2025 - Αίτηση και για ρεύμα - Πλήρης οδηγός
- Φθιώτιδα: Μαθητής πήγε στο ΕΠΑΛ με όπλο - Συνελήφθη ο ίδιος και ο πατέρας του
- «Δεν έχουμε πια γιο»: Σκότωσε το παιδί της και έστειλε φωνητικό μήνυμα στον πατέρα του
- ΣΥΡΙΖΑ: «Εκλεγμένοι σύνεδροι από 19 OM δεν έχουν πάρει SMS ή email» - Καταγγελία της ΝΕ Α' Αθήνας
- Χρηματοδοτικά Προγράμματα Microfinance
- Γιώργος Γεραπετρίτης: Τραπέζι
- Μάλλον όχι δυναμικός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της Πλεύσης Ελευθερίας
- Με αεροπλάνα και βαπόρια στο Γκάζι, αλλά χωρίς SMS από την Κουμουνδούρου
- Τελευταία Νέα iEidiseis
- Χρηματοδοτικά Προγράμματα Microfinance
- Αμαλιάδα: Οι «περίεργες» κινήσεις της 24χρονης Ειρήνης που εγείρουν ερωτήματα
- Μάλλον όχι δυναμικός ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της Πλεύσης Ελευθερίας
- Το τραπεζικό πάρτι με χορηγό την ΕΚΤ συνεχίζεται - Έσοδα από τόκους το 79% στα 9μηνα των τραπεζών
- Γιώργος Γεραπετρίτης: Τραπέζι
- Πότε ανοίγει το επίδομα θέρμανσης 2024-2025 - Αίτηση και για ρεύμα - Πλήρης οδηγός
- Νέα καταστροφή στην Ισπανία: Πλημμύρισε η Χιρόνα από καταρρακτώδη βροχή (Βίντεο, εικόνες)
- Φθιώτιδα: Μαθητής πήγε στο ΕΠΑΛ με όπλο - Συνελήφθη ο ίδιος και ο πατέρας του
- Με αεροπλάνα και βαπόρια στο Γκάζι, αλλά χωρίς SMS από την Κουμουνδούρου
- ΣΥΡΙΖΑ: «Εκλεγμένοι σύνεδροι από 19 OM δεν έχουν πάρει SMS ή email» - Καταγγελία της ΝΕ Α' Αθήνας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Γιώργος Λιάγκας: Έλαβε στον αέρα εξώδικο από τον Κυριάκο Βελόπουλο – Ο λόγος και όσα απάντησε ο παρουσιαστής
- Δεν απολογήθηκε η 33χρονη για τη γιάφκα και τη βόμβα των Αμπελοκήπων
- ΣΤΑΣΥ: Δεν τίθεται θέμα ασφαλείας στο Μετρό - Ξεκινά το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης επιδομής
- ΠΑΣΟΚ: Στροφή στη δομική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Βόρεια Εύβοια: Συνελήφθη 19χρονος με όπλο και σιδηρογροθιές – Μαζί του ένας ανήλικος με ναρκωτικά
- Πάτρα: Στο πειθαρχικό οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στη μεταγωγή του 49χρονου που ξυλοκόπησε την πρώην σύντροφό του
- Γυναίκες και παιδιά σχεδόν το 70% των νεκρών στη Γάζα, δείχνει έρευνα του ΟΗΕ - Νεογέννητο μωρό το μικρότερο θύμα
- Τετ α τετ Γεραπετρίτη - Φιντάν: Θερμή χειραψία, χαμηλές προσδοκίες
- Εφιάλτης για το Βερολίνο η νίκη Τραμπ
- O Δήμαρχος Σητείας στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο