«Χορός» ρίχτερ στην Εύβοια - Ο σεισμός με το άγνωστο ρήγμα και η ανησυχία των ειδικών

Νύχτα μετασεισμών στην Εύβοια. Ανήσυχοι δηλώνουν οι σεισμολόγοι για το άγνωστο ρήγμα που αλλάζει τα δεδομένα.Ο ισχυρός σεισμός στην Εύβοια το βράδυ της Τρίτης (29/11) ανησύχησε τους σεισμολόγους, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε μπαράζ σεισμικών δονήσεων. Πρόκειται για ένα άγνωστο ρήγμα που έδωσε…

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, υπενθύμισε πως για τον πρωινό σεισμό στην Εύβοια είχε πει ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία. «Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία», έγραψε σε νέα

του ανάρτηση.

«Σεισμός, Νέα Στύρα Εύβοιας. To πρωί έγραψα, «ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία». Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία. Μετά τον αποψινό 5άρη συμπεραίνω ότι ο 4,8 δεν ήταν ο κύριος», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του, ο Γεράσιμος Χουλιάρας κοινοποίησε την ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών που δίνει τα τελευταία δεδομένα για την σεισμική δόνηση.

{https://www.facebook.com/photo?fbid=1804376626615784&set=pcb.1804373906616056}

Ακόμα, ο Άκης Τσελέντης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη».

«Μόλις είχαμε ένα λίγο μεγαλύτερο σεισμό (2 δέκατα του Ρίχτερ μεγαλύτερο) μεγέθους 5.0,EΠIK:6 XΛM. NA TΩN ZAPAKΩN EYBOIAΣ δηλ στον ίδιο σεισμογόνο χώρο. Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα δεδομένα και πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε την εξέλιξη.

Όπως επανειλημμένα ανέφερα σήμερα πρέπει οι κάτοικοι να αποφεύγουν τα πέτρινα σπίτια. Ο τελευταίος σεισμός θα έχει τη δικιά του μετασεισμική ακολουθία», έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε και ο Άκης Τσελέντης τα πρωί της Τετάρτης 30/11 λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά και τον νέο σεισμό των 5,2 Ρίχτερ εγγράφησαν 80 μετασεισμοί μειωμένης έντασης.

Δείτε τις δηλώσεις Τσελέντη στο ΟΡΕΝ:

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τον σεισμό στα Νέα Στύρα Εύβοιας, σημείωσε: «To πρωί έγραψα, «ακόμη δεν είναι βέβαιο ότι ο 4,8 ήταν ο κύριος σεισμός. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία».

Η φύση μας τα έδωσε τα περισσότερα στοιχεία. Μετά τον αποψινό 5άρη συμπεραίνω ότι ο 4,8 δεν ήταν ο κύριος».

Δήμαρχος Καρύστου: Δεν έχουμε αναφορές για ζημιές

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλου, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μετά τον νέο σεισμό στην Εύβοια. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν διαπιστώνεται ανησυχία στους κατοίκους, καθώς δεν έχουν βγει έξω στους δρόμους.

Σημείωσε δε, ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά στον δήμο Καρύστου την Τετάρτη 30/11.

Σε δηλώσεις του στο ΑΝΤ1 ο ο Χρήστος Τρανός, πρόεδρος της κοινότητας Ζάρακες, κοντά στην οποία εντοπίστηκε το επίκεντρο του σεισμού το πρωί, ανέφερε: «Σε κάποια σπίτια έχουμε δει ρωγμές, αλλά δεν έχουμε κάτι σοβαρό». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι κυρίως αφορά «σχετικά παλαιά σπίτια».

Κλειστά σχολεία στη Νότια Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Νότια Εύβοια, με αποφάσεις που υπέγραψαν, τόσο ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, όσο και ο δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς.

Ιδιαίτερα για το δήμο Κύμης - Αλιβερίου, είχε ανακοινωθεί νωρίτερα ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, εκτός από τα σχολεία στους Ζάρακες που είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Μετά τα 5 Ρίχτερ το βράδυ της Τρίτης, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου Κύμης - Αλιβερίου, και μάλιστα από το πρωί να προχωρήσουν σε ελέγχους για πιθανές ζημιές σε όλα τα κτήρια.

Το ίδιο αποφασίστηκε πριν λίγο και στο δήμο Καρύστου, όπου σύμφωνα με τον δήμαρχο, Λευτέρη Ραβιόλο, «τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί κάποιες ζημιές, αντίθετα η ανησυχία στους κατοίκους είναι μεγάλη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα