Χαρδαλιάς: Ανοίγουν θέατρα, σινεμά και μουσεία - Οι ημερομηνίες και τα αυστηρά μέτρα

Ακόμη ένα βήμα για επιστροφή στη κανονικότητα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ανοίγουν με νέα μέτρα θέατρα, σινεμά και μουσεία. Αναλυτικά οι ημερομηνίες.

Με νέα μέτρα ανοίγουν μετά από καιρό θέατρα, σινεμά και μουσεία, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, καθώς η χώρα κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή στη κανονικότητα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας,

ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για την επανέναρξη των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

«Προχωράμε σταδιακά και με μεγάλη προσοχή στην επαναλειτουργία δραστηριοτήτων, σε μία μερική, σταδιακή καθημερινότητα που όλοι χρειαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε πως στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία και τα θερινά σινεμά παίρνουν σειρά για τις 21 Μαΐου με πληρότητα 75%. Παράλληλα, στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα θέατρα και θα επιτρέπονται οι συναυλίες με πληρότητα 50%, ενώ θα απαγορεύεται να είναι όρθιοι οι θεατές. 

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, η απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση, ύστερα από αντίστοιχη εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, όπου έδωσε το πράσινο «φως», καθώς η χώρα επιστρέφει σε ρυθμούς κανονικότητας, την στιγμή που ανοίγει ο τουρισμός στις 15 Μαΐου.

Επίσης, διευκρίνισε ότι θα εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ενώ θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Μάλιστα, τότε θα λειτουργήσουν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών για τη διενέργεια εξετάσεων.

Επίσης, στις 17 Μαΐου λειτουργούν ξανά τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας και τα ΙΕΚ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά, αλλά και τα ωδεία.

{https://youtu.be/kaPTBEvT0gQ}

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑΜΕΤΡΑΘΕΑΤΡΑΣΙΝΕΜΑΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙΜΟΥΣΕΙΑΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣΕΙΔΗΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα