Άρχισε η ψηφοφορία για τα Βραβεία Βιβλίου Public

Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στους αγαπημένους σας συγγραφείς ως τις 12 Ιουλίου για να αναδείξετε τα 10 επικρατέστερα βιβλία σε 10 κατηγορίες, τα οποία θα διαγωνιστούν στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Με μικρές αλλαγές και τροποποιήσεις λόγω των έκτακτων περιστάσεων τα Βραβεία Βιβλίου Public θα απονεμηθούν φέτος στις 27 Ιουλίου σε μια «τελετή» που θα πραγματοποιηθεί, κατ’ εξαίρεση, ψηφιακά. 
Τα βιβλία που συμμετέχουν στην «κούρσα» -2.350 τίτλοι βιβλίων από 1.700 συγγραφείς και 145 εκδότες που κατατάσσονται σε 10 κατηγορίες- κυκλοφόρησαν μέσα στο 2019 και στην

πρώτη φάση της διαδικασίας θα αναδειχθούν 10 βιβλία ανά κατηγορία τα οποία θα «διαγωνιστούν» στην δεύτερη και τελευταία φάση.

Οι αναγνώστες καλούνται να συμμετάσχουν στην ανάδειξη των νικητών στο www.publicbookawards.gr, έως και τις 12 Ιουλίου για την πρώτη φάση και από τις 13 έως τις 26 Ιουλίου για τη δεύτερη φάση.

Οι 10 κατηγορίες βραβείων για τις οποίες θα ψηφίσει το κοινό είναι οι εξής:
1. Ελληνικό μυθιστόρημα
2. Μεταφρασμένο μυθιστόρημα
3. Ελληνικό Διήγημα
4. Ελληνικό non-Fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία αλλά και βιβλίο πολιτικής, οικονομίας &ψυχολογίας)
5. Ελληνική σύγχρονη ποίηση
6. Ελληνική παιδική λογοτεχνία
7. Ελληνική εφηβική λογοτεχνία
8. Ευ Ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αποδελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου)
9. Κατηγορία «Έκπληξη» - (Αξέχαστος/η Ήρωας/Ηρωίδα)
10. Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς (από τη δεύτερη φάση του θεσμού)

Επιπλέον, από τις ψήφους του κοινού θα αναδειχθεί και το Ανεξάρτητο Βιβλιοπωλείο της χρονιάς.

Εκτός από τα βραβεία του κοινού, υπάρχουν και 3 ειδικά βραβεία για τα οποία θα ψηφίσουν κριτικές επιτροπές, με μέλη έγκριτους επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου:
1. Εκδοτικό Αποτύπωμα: Όπως κάθε χρόνο στην κατηγορία θα συμπεριληφθούν όλοι οι ελληνικοί εκδοτικοί οίκοι που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2020 και συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Η κριτική επιτροπή καλείται να αναδείξει τους εκδοτικούς οίκους που ξεχώρισαν για την ποιότητα και τη συνέπεια του έργου τους τη χρονιά που πέρασε.
2. Τιμώμενη λογοτεχνία: Ισπανόφωνη Στη συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν αποκλειστικά τίτλοι από ισπανόφωνους και Ιβηροαμερικανούς συγγραφείς, που έχουν μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα και να έχουν κυκλοφορήσει το 2019.
3. Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public: Για τα συγκεκριμένα Βραβεία ψηφίζουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων Public και θα συμπεριληφθούν όλα τα βιβλία που κατατίθενται στις αντίστοιχες κατηγορίες κοινού:
Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Μυθιστόρημα
Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public Ελληνικό Παιδικό βιβλίο

Keywords
Τυχαία Θέματα