Αποφυλακίστηκε Τούρκος αρχηγός μαφίας λόγω κορονοϊού

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 36 και πλέον ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, με κατηγορίες που περιελάμβαναν ηθική αυτουργία σε δολοφονία, ένοπλες επιθέσεις, ξέπλυμα χρήματος και ηγεσίας εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα που δημοσιογράφοι, πολιτικοί και υπερασπιστές δικαιωμάτων, εξακολουθούν να είναι προφυλακισμένοι, περιμένοντας να δικαστούν για την κατηγορία της τρομοκρατίας, ένα εκ των υψηλόβαθμων στελεχών της μαφίας αποφυλακίστηκε στην Τουρκία.

Και αυτό για να προστατευτεί από τον κορονοϊό. Ο Αλατίν Τσακίτσι, υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ακροδεξιάς, που είχε καταδικαστεί σε

φυλάκιση 36 και πλέον ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, με κατηγορίες που περιελάμβαναν ηθική αυτουργία σε δολοφονία, ένοπλες επιθέσεις, ξέπλυμα χρήματος και ηγεσίας εγκληματικής οργάνωσης, αποφυλακίστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Συνοδεύτηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην κατοικία του, όπου θα τελεί υπό περιορισμό. Το ίδιο, βέβαια, δεν συμβαίνει με τους αντιφρονούντες που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές.

«Χιλιάδες είναι φυλακισμένοι εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων. Οι φυλακές παραμένουν υπερπλήρεις, διότι είναι γεμάτες από πολίτες που κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω πολιτικών φρονημάτων. Κινδυνεύουν με θάνατο, όλοι τους», έχει προειδοποιήσει ο διευθυντής Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χιου Ουίλιαμσον.

Εν τω μεταξύ σάλος έχει προκληθεί με αλλαγή νόμου στη γείτονα, που διαφοροποιεί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης και μειώνει τον ελάχιστο χρόνο επιβολής ορισμένων καταδικών και η οποία οδηγεί σε αποφυλακίσεις 90.000 κρατουμένων: εγκληματιών, μαφιόζων, αλλά κυρίως μελών του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με το ακροδεξιό «Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος», που είναι ευθυγραμμισμένο -σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κέντρου Ελευθερίας της Στοκχόλμης,  Αμπντουλάχ Μποζκούρτ- με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Keywords
Τυχαία Θέματα