Αντιδρούν έμποροι και εστιάτορες στα νέα μέτρα: «Οι 2-3 μήνες είναι ο μισός τζίρος της χρονιάς»

Αντίθετοι με τα νέα μέτρα οι καταστηματάρχες του εμπορίου και της εστίασης κάνουν λόγο για άτυπο lockdown, αθέμιτο ανταγωνισμό και πρακτική δυσκολία στην εφαρμογή των ελέγχων. Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους από τους επιχειρηματίες της εστίασης και του λιανικού εμπορίου που σημειώνουν ότι τα μαγαζιά τους μπαίνουν σε άτυπο lockdown
ενώ υπογραμμίζουν…

Καπράλος: Δεν μπορούμε να κάνουμε τον χωροφύλακα

«Μιλάμε για ένα πλαίσιο lockdown χωρίς στήριξη», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θοδωρής Καπράλος, στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Αυτή είναι η ουσία. Έχουμε τηρήσει όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Έχουμε τηρήσει όλα τα μέτρα. Τηρούνται πάντα οι αποστάσεις και η μάσκα. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δεν γεμίζει τα καταστήματα. Το λιανεμπόριο μπαίνει ξανά στο κάδρο σε μια περίοδο που είναι πολύ σημαντική για μας. Είμαστε προ της χριστουγεννιάτικης περιόδου και όπως ξέρετε αυτοί οι 2-3 μήνες είναι ο μισός τζίρος της χρονιάς. Η αγωνία η δική μας ήταν η επιστροφή στην κανονικότητα για την αποπληρωμή των οφειλών».

Στη συνέχεια ο κ. Καπράλος τόνισε: «Δεν είναι εφαρμόσιμο αυτό που αποφασίστηκε σε ένα κατάστημα. Δεν μπορεί να γίνει έλεγχος. Δεν μπορεί ν’ απασχολείται ένας άνθρωπος να κάνει έλεγχο. Δεν μπορούμε να κάνουμε τον χωροφύλακα. Το Λιανεμπόριο είναι το τελευταίο που πρέπει να μπει σε αυτή τη συζήτηση. Διαφωνώ με την επιλογή να μην μπορεί να μπει ο ανεμβολίαστος στο κατάστημα, αλλά να μπορεί να πηγαίνει στο σούπερ μαρκετ ν’ αγοράσει τα ίδια πράγματα. Δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει ούτε στα Μέσα, ούτε στις λαϊκές αγορές. Δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Να κάνουμε πράγματα που είναι εφικτά. Η αγορά ήταν κλειστή πέρυσι και όλος ο κόσμος ήταν έξω και έκανε βόλτες. Αυτό το πείραμα δεν είναι εφαρμόσιμο και δεν μπορεί να βοηθήσει».

Γιώργος Καββαθάς: Οι επιχειρήσεις δεν είναι μοχλός πίεσης εμβολιασμού

Ενστάσεις για τα νέα μέτρα εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς λέγοντας με νόημα πως «οι επιχειρήσεις δεν είναι εργαλείο, ούτε μοχλός πίεσης για να εμβολιαστεί ο κόσμος».

Ο ίδιος σημείωσε πως με τα νέα μέτρα οι δυνητικοί πελάτες στα καταστήματα εστίασης μειώνονται και επιχειρήσεις οδηγούνται στην καταστροφή. Ο ίδιος ανέφερε πως οι παραβάσεις που είχαν εντοπιστεί ήταν «κάτω του 1% και δεν μπορεί μια μικρή μερίδα να οδηγεί στην καταστροφή όλο τον κλάδο» σημείωσε αναφερόμενος σε εκείνους που ουσιαστικά με παράνομες παρεμβάσεις είχαν μετατρέψει τους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών τους σε εσωτερικούς.

Μάλιστα, είπε πως αν ένας πελάτης κάτσει στο τραπέζι σε έναν εξωτερικό χώρο πως είναι δυνατόν ο καταστηματάρχης να τον σηκώσει. «Θα υπάρξουν αντιδράσεις» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα