Άλεκ Μπάλντουιν: Αναφορές για αληθινή σφαίρα στο όπλο - Τα επικίνδυνα props των ταινιών

Μια πραγματική σφαίρα περιείχε το όπλο του Άλεκ Μπάλντουιν που στέρησε τη ζωή στη Χαλίνα Χάτσινς, αναφέρει ένα σωματείο του Χόλιγουντ.Το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν στο Νέο Μεξικό περιείχε μία μοναδική, πραγματική σφαίρα, ανέφερε ένα σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα…

Τροποποιημένα αλλά αληθινά όπλα

Τα ψεύτικα όπλα χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία του κινηματογράφου για τη μίμηση πραγματικών όπλων. Ο λόγος που είναι τόσο

αληθοφανή, είναι ότι τα κενά τους είναι στην ουσία αληθινές τροποποιημένες σφαίρες.

Η διαφορά έγκειται στο ότι παρόλο που περιέχουν πυρίτιδα, δεν χρησιμοποιούν βλήμα. Τα «διακοσμητικά» όπλα χαρίζουν αυθεντικότητα στην παραγωγή, λόγω του κρότου και της λάμψης από το φως που δημιουργείται από την καύση σκόνης.

{https://twitter.com/BBCWorld/status/1451516087154139136}

Τα σετ ταινιών έχουν συνήθως αυστηρούς κανόνες σχετικά με τη χρήση των εν λόγω όπλων και οι ειδικοί συμβουλεύουν για τη χρήση τους.

«Τα prop είναι γεμισμένα με αληθινή πυρίτιδα. Μπορούν να τραυματίσουν ή και να σκοτώσουν. Αν δεν υπάρχει ειδική προστασία, δεν πρέπει να βρίσκεται κανείς κοντά», έγραψε στο twitter ο σεναριογράφος David Slack.

{https://twitter.com/slack2thefuture/status/1451345664307204110}

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC)

Keywords
Τυχαία Θέματα