Formula 1: «Χορός» στην βροχή με τον Χάμιλτον με παίρνει την pole position (vid)

Υπό ισχυρή βροχόπτωση, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μία ακόμα pole position.

Συνεχόμενη βροχόπτωση και αραιή ομίχλη στην πίστα του Σπίλμπεργκ στην Αυστρία, όμως παρά την κακοκαιρία ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να εξασφαλίσει την pole position με τους Φερστάπεν και Σάινθ να συμπληρώνουν την τριάδα.

Παρά την ακύρωση των 3ων ελεύθερων δοκιμαστικών και την καθυστέρηση περίπου 45 λεπτών για την εκκίνηση των κατατακτήριων δοκιμών, τα μονοθέσια έκαναν τους πρώτους γύρους στο Q1 με μεγάλη δυσκολία και οι Ραϊκόνεν, Λατίφι, Πέρεζ, Τζοβινάτσι και Γκροζάν δεν έκαναν

τους απαραίτητους χρόνους για να βρεθούν στο Q2.

Μπορεί η βροχόπτωση να μειώθηκε όμως οι πιλότοι αντιμετώπιζαν αρκετές δυσκολίες στον χειρισμό του μονοθεσίου, έτσι οι Μάγκνουσεν, Κβίατ, Στρόλ, Ράσελ και Λεκλέρκ δεν κατάφεραν να περάσουν στην τελική δεκάδα με τον οδηγό της Φεράρι (Σάρλ Λεκλέρκ) να ανταγωνίζεται τον ομόσταυλό του Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος ήταν ένα δέκατο ταχύτερος και πέρασε στο Q1.

Μερσέντες και Ρέντ Μπουλ, φάνηκαν πιο ισχυρές στο Q3 καθώς οι οδηγοί των δύο ομάδων πάλεψαν πιο σκληρά για την κατάκτηση της pole position. Δεν πρέπει να παραλείψουμε τις εξαιρετικές επιδώσεις των Νορις και Γκασλί οι οποίοι έκαναν πολύ γρήγορα περάσματα χωρίς όμως να πάρουν την πρώτη θέση.

Τελικά ο Λιούις Χάμιλτον ήταν αυτός που πήρε την pole position με τον Μαξ φερστάπεν να ακολουθεί και τον Κάρλος Σάινθ να τερματίζει στην τρίτη θέση, κάνοντας έναν πολύ καλό γύρο στα τελευταία λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα