Βολεμένε που παριστάνεις τον αντικειμενικό, η παύλα θα σε στείλει στο ταμείο ανεργίας!

01:20 4/4/2020 - Πηγή: To10.gr

«Η πραγματική ζωή ξεκινά, εκεί που τελειώνει η βολεμένη» λέει ένα σοφό ρητό από εκείνα που γίνονται συνθήματα στον τοίχο. Λέξεις από μπογιά που άλλος τις προσπερνά δίχως να δώσει σημασία, και άλλος κολλάει το βλέμμα του πάνω τους αναζητώντας τα βαθύτερα μηνύματα. Εκείνα που αποκαλύπτονται όχι όταν όλα συντονίζονται γύρω από τη ρουτίνα, αλλά όταν οι καταστάσεις ξαφνικά βαφτίζονται ειδικές.

Σαν αυτό που μας συμβαίνει εδώ και εβδομάδες. Αυτή η βίαιη προσγείωση σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Ένας φονικός ιός εκεί έξω και όλοι κλεισμένοι στα σπίτια μας

με μοναδικό μας όπλο να πλένουμε τα χέρια μας καλά!

Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Όλοι όμως έχουν καταλάβει πως θα τελειώσει. Και τι συνέπειες θα προκύψουν στη…Monopoly που ακούει στο όνομα παγκόσμια οικονομία. Μια ιστορία που δεν είναι για να γεμίζουν τα δελτία ειδήσεων τον χρόνο τους με οικονομικούς αναλυτές, αλλά που θα έχει μετάφραση στις τσέπες μας. Και αν τώρα πάνω στην τούρλα κάποιοι καλύπτονται από το 800άρι της Κυβέρνησης και νομίζουν ότι έτσι θα πάει; Καλά θα κάνουν να προετοιμαστούν για κάτι που δεν θα έχει προηγούμενο. Και θα αφορά τα σπίτια μας και τις δουλείες μας.

Μην πας μακριά ήδη το Sport24 radio έβαλε λουκέτο. Ένα Μέσο ενός επιφανούς επιχειρηματία του χώρου μας, που έδινε ένα μεροκάματο σε δεκάδες συναδέλφους. Την ίδια στιγμή οι αθλητικές εφημερίδες πουλάνε από 300 μέχρι 1800 φύλλα την ημέρα και οι αθλητικές ιστοσελίδες έχουν μεταμορφωθεί στα νέα του κορονοιού. Λίγο από φιλότιμο, περισσότερο από ανάγκη. Για τι να γράψουν; Για το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που δεν υπάρχει; Ή για το Euro και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έβγαλαν φτερά και πέταξαν στο καλοκαίρι του ΄21 μήπως σώσουν ότι σώζεται;

Πέρασε πολύ μεγάλο κανάλι το κομμάτι των Media στην Ελλάδα με την κρίση. Χτυπήθηκε όσο λίγοι κλάδοι. Χάθηκαν δουλειές, χάθηκαν κερδισμένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα. Έμειναν άνθρωποι στον δρόμο ή αναγκάστηκαν να κάνουν τεράστιες θυσίες για την προσαρμογή στη νέα τάξη πραγμάτων. Και όμως όλοι συμφωνούμε ότι αυτό που έρχεται είναι ακόμη μεγαλύτερο. Όσοι τουλάχιστον έχουμε την ψευδαίσθηση ότι καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει. Αν αυτή η ιστορία κρατήσει περισσότερο από ότι αντέχει το σχοινί τα μισά αθλητικά media δεν θα υπάρχουν –τουλάχιστον με τη σημερινή τους μορφή- όταν θα υπάρχουν ξανά σπορ.

Και το αναφέρω αυτό στους βολεμένους που το παίζουν… Ελβετία αυτές τις ημέρες. Τις μέρες που συμβαίνει κάτι πρωτοφανές. Μια κανονική αυτοχειρία, με τις πλάτες των «καθώς πρέπει» και εκείνων που παριστάνουν τους συνδικαλιστές για να βουτήξουν κανά Γραφείο Τύπου ή για να γίνουν υποψήφιοι στις επόμενες κομματικές εκλογές.

Οι δούλοι του Χαλίφη, κάνουν την δουλειά τους. Προσπαθώντας να καλύψουν το «κραχ» της αήττητης ομαδάρας που μένει χαριστικά στη Σούπερ Λιγκ με τροπολογία της Κυβέρνησης, ξεκίνησαν μια μπαρούφα περί «παύλας». Άρχισαν να τη λένε, να τη γράφουν. Τόσο μπορούν, μην τους κακίζετε. Μια μπαρούφα που θέλησε να την ψελλίσει και ο ίδιος ο αήττητος αλλά έφαγε την… πατσαβούρα της UEFA και στάνιαρε. Δεν ασχολούμαι με ερασιτέχνες γενικώς. Αλλά δεν με αφορά και πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει ο καθένας εξευτελίζοντας τον αυτό του, αλλά και το αφεντικό του.

Αυτό που ενοχλεί είναι τα παλικάρια τα αδέσμευτα. Εκείνοι που παριστάνουν τους… αντικειμενικούς (δεν έτυχε να γνωρίσω κάποιον όλα αυτά τα χρόνια). Ούτε ένας δεν έχει αντιδράσει μέσα από τα γραπτά του ή τον λόγο του σε αυτή την ανοησία. Ενώ ξέρει πως μια ενδεχόμενη παύλα σημαίνει καταστροφή για τον χώρο μας.

Η λογική ότι απλώς δεν τελείωσε και απλώς κάποια στιγμή θα ξεκινήσει ένα καινούριο πρωτάθλημα είναι λογική αυτοκτονίας. Ο οργανωμένος αθλητισμός ορίζεται γύρω από ορόσημα. Και αυτά είναι οι τίτλοι. Αυτά γεννούν ενδιαφέρον, αυτά φέρνουν τηλεθέαση, αυτά δίνουν κίνητρο στις ομάδες να ασχοληθούν, στους ιδιοκτήτες να ξοδέψουν, στους οπαδούς να αγοράσουν εισιτήρια.

Γύρω από όλα αυτά στο ποδόσφαιρο μας υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν. Στον αθλητισμό, στις υποδομές του, αλλά και στα αθλητικά μέσα ενημέρωσης. Εάν αποφασίσουμε απλώς να βάλουμε «παύλα» στα πρωταθλήματα, ξεκινώντας από αυτό του ποδοσφαίρου, όλα αυτά απλώς μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας. Απλώς δεν θα γίνεται τίποτα για μήνες. Μπορεί και μέχρι το φθινόπωρο. Σχέδια δεν θα ανακοινώνονται. Ενδιαφέρον δεν θα υπάρχει. Και άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά. Όχι οι άλλοι. Εσύ και εγώ.

Γιατί το πρώτο θύμα της «παύλας» θα είναι τα αθλητικά site και γενικά τα αθλητικά ΜΜΕ. Γιατί δεν θα έχουν καμιά είδηση να δημοσιεύσουν. Κανένα σχέδιο ομάδας να σχολιάσουν. Καμιά μεταγραφή να προαναγγείλουν. Κανένα προγνωστικό να διατυπώσουν. Και το κυριότερο δεν θα υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον από το κοινό. Και έτσι τα Μέσα απλώς θα κλείσουν. Και αυτό μπορεί να συμβεί και στο «site» που σήμερα έχει βγει μπροστά στην εκστρατεία υπέρ της «παύλας», γιατί το αφεντικό του μπορεί να το θεωρήσει άχρηστο πια. Αλλά μπορεί να συμβεί και σε όλους τους άλλους. Σε σένα και σε μένα. Κορόιδο.

Επειδή λοιπόν «η πραγματική ζωή ξεκινά, εκεί που τελειώνει η βολεμένη». Περιμένω νέα σου. Τώρα που όλοι κρίνονται. Μετά μπορείς να παριστάνεις ξανά τον αντικειμενικό. Θα είναι καλή εξέλιξη. Θα σημαίνει πως έχεις γλιτώσει τη δουλειά σου…

Keywords
Τυχαία Θέματα