Βασιλακόπουλος, ο άνθρωπος που λέει ΜΟΝΟ ψέματα

21:11 6/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Υπάρχουν κατά συνθήκη ψεύδη, υπάρχουν στιγμές που πρέπει να πεις κι ένα ψέμα. Αλλά, βρε άνθρωπε, πες και μια αλήθεια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο άνθρωπος που λέει ΜΟΝΟ ψέματα, απέδειξε με την αποψινή του εμφάνιση, ότι είναι επιζήμιος. Πλέον, όχι μόνο για το άθλημα, αλλά και για τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά δεν θα μακρηγορήσουμε, θα αφήσουμε τα… ψέματά του να «μιλήσουν».

Ξεκινάμε από το μεγαλύτερο! Μιλώντας για τα δύο «ιερά τέρατα» του μπάσκετ κι αφού δεν θέλησε να αναφερθεί

«σε προσωπικό επίπεδο στον Γιαννάκη, του οποίου υπήρξα προπονητής», υποστήριξε για τον Νίκο Γκάλη: «Έχω καλή σχέση μαζί του, Έχει επιλέξει τον τρόπο ζωής του και τον σέβομαι». Έχει καλή σχέση με τον Γκάλη; Μάλλον χωρίς να ρωτήσει τον Νίκο. Μιλάμε για απίστευτο ψέμα.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Ευρωλίγκας να συνεχίσει τη σεζόν, απάντησε μεταξύ άλλων (κι αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες): «Ο θεατής είναι συστατικό στοιχείο του αθλητισμού. Το κεκλεισμένων των θυρών θα γελοιοποιήσει το άθλημα. Εγώ διαφωνώ και με την ποινή. Τι πάει να πει κεκλεισμένων των θυρών. Έχετε σκεφτεί τον αθλητή να μπαίνει σε άδειο γήπεδο; Στο θέαμα συμβάλλει ο θεατής».

Ποιος το είπε αυτό; Ο άνθρωπος που έχει μετατρέψει όλους τους τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνες. Από το Ελληνικό μέχρι τα «Δύο Αοράκια», όπου επιτράπηκε σε μαθητές η είσοδος. Αλήστου μνήμης το τεράστιο πανό, που κάλυπτε τις άδειες εξέδρες στο Ελληνικό. Μετρήστε το δεύτερο ψέμα και πάμε παρακάτω.

Το τρίτο ψέμα

Αναφερόμενος στην κόντρα του με τον Μάκη Αγγελόπουλο είπε: «Να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες, ακόμα και σε μια ήττα. Η μετάθεση είναι εύκολη. Γίναμε όλοι ειδικοί με τη διαιτησία. Πρώτο θύμα είναι οι διαιτητές για μια ήττα. Καλό είναι να τον αφήνουμε στην άκρη τον τομέα της διαιτησίας και να μην θίγουμε τον θεσμό της. Δεν ήμασταν ποτέ σε σύγκρουση με τον κ. Αγγελόπουλο».

Ακόμα κι αν δεχθούμε ότι δεν είναι σε σύγκρουση με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, μίλησε για τον θεσμό της διαιτησίας κι ενοχλήθηκε που τον θίγουν, ο άνθρωπος που είχε δηλώσει ότι «είναι μαύρη σελίδα στην ιστορία μου, ότι υπήρξα διαιτητής». Με αυτή τη δήλωση, έρχεται τώρα να ενοχληθεί που οι… φωνές των παραγόντων θίγουν τον θεσμό. Έλεος!

Η επαφή με τους Αγγελόπουλους

Φαίνεται ότι το επίθετο δεν τον… πάει. Όσον αφορά στη σχέση με τους αδερφούς Αγγελόπουλους, υποστήριξε πως «έχω προσπαθήσει μέσω τρίτων να μιλήσω μαζί τους. Είναι απώλεια και πληγή μεγάλη, ότι δεν συμμετέχει ο Ολυμπιακός». Δηλαδή, σοβαρά τώρα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ θέλει να επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες μιας ενός εκ των δύο μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας και το κάνει… μέσω τρίτων; Ας έστελνε μήνυμα με φατσούλες. Δηλαδή, δεν υπάρχει κάποιος να τον προστατεύσει;

Μετράτε γιατί θα μπερδευτούμε

Αγαπημένο θέμα στη ρητορική του το στοίχημα. «Η μεγαλύτερη κατάρα -παγκοσμίως- της αθλητικής οικογένειας είναι το στοίχημα». Μαζί σου πρόεδρε, μόνο που για πολλά χρόνια, μεταξύ των βασικών χορηγών της ΕΟΚ είναι στοιχηματικές εταιρίες. Μετράει κανείς τα ψέματα, ή χάσαμε τον λογαριασμό;

Με στόμφο υποστήριξε «δεν υπάρχουν σωματεία σφραγίδες. Δεν υπάρχουν σ’ όλο το αθλητικό κίνημα». Χωρίς σχόλια, δεν έχει κι αξία. Πάμε στον ηλικιακό περιορισμό:

«Αν ισχύει ο νόμος Αυγενάκη, δεν μου επιτρέπεται να μετέχω στις εκλογές. Έκαναν έναν νόμο ειδικά για τον Βασιλακόπουλο τον οποίο θα προσβάλουμε. Είναι σαφέστατα αντιδημοκρατικός. Τέτοιοι ηλικιακοί ρατσισμοί είναι ανεπίτρεπτοι κι απαράδεκτοι». Σε μια από τις ελάχιστες προσπάθειες να μοιάζει με συνέντευξη ο μονόλογος, του θύμισαν ότι ηλικιακό περιορισμό έχει κι η ΔΟΕ. «Ναι, αλλά αυτούς τους έβαλε η ΔΟΕ, για να εξυπηρετηθούν προσωπικά συμφέροντα».

Εξαντλούμε τα αποθέματα αγάπης προς τον πρόεδρο και λέμε πως έχει δίκιο και για τον Αυγενάκη, και για τη ΔΟΕ. Μα η ΕΟΚ δεν έχει επιβάλλει ρατσιστικούς, ανεπίτρεπτους κι απαράδεκτους (κατά τη ρήση του) ηλικιακούς περιορισμούς στους διαιτητές; Πώς είπατε; Κι άλλο ψέμα; Συνηθίσαμε.

Είμαστε πια πρωταθλητές

Ο κ. Βασιλακόπουλος έσπευσε να χρίσει πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό. «Θα είναι άδικο, τώρα που έχουν παρέλθει τα 3/4 της αγωνιστικής περιόδου να μην αναδειχθεί πρωταθλητής». Την ίδια στιγμή είπε ότι ο Άρης κι ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να πέσουν, γιατί ήταν κι άλλοι κοντά, οπότε δεν ήταν ξεκάθαρο. Σωστά, μόνο που αν δεν κάνουμε λάθος, ο πρωταθλητής στην Α1 προκύπτει μέσω πλέι οφ κι όχι κανονικής περιόδου, οπότε με ποιο κληρονομικό χάρισμα γνωρίζει τι μπορούσε να γίνει στα πλέι οφ;

Έκανε μόνος του αναδιάρθρωση, προβιβάζοντας δύο ομάδες της Α2. «Ο ΕΣΑΚΕ ξέρει τις απόψεις μου». Περίεργο, γιατί όλοι υποστηρίζουν δημόσια ότι δεν αντέχει η Basket League περισσότερες ομάδες.

Έβγαλε το γνωστό του μένος κατά της Ευρωλίγκας την οποία χαρακτήρισε «ασόβαρη διοργάνωση», κάλεσε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να την εγκαταλείψουν, απαξίωση τον Ανδρέα Ζαγκλή («έφυγε κι ο Μπάουμαν και δυστυχώς είμαστε σε μεταβατικό στάδιο), επιτέθηκε και κατά της ΦΙΜΠΑ («ούτε το Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει). Ο Βασιλακόπουλος που όλοι αγαπήσαμε.

Ανάθεμα κι αν κατάλαβε κανείς τι θα γίνει με τον Πιτίνο, με τον οποίο δεν υπάρχει επαφή, αλλά θα μιλήσουν όταν έρθει η ώρα, αν έχει χρόνο, αν μπορεί… Είπε ότι μίλησε με Ιτούδη και Σφαιρόπουλο για την Εθνική, αλλά ξέχασε να πει πως τον καιρό που εμφανίστηκε ο… αμισθί Ρικ, είχε ζητήσει να αναλάβει την ομάδα ο Ιτούδης και το αρνήθηκε.

Χαρακτήρισε μικροπρεπή τα όσα είπε ο Λιόλιος για τον Φασούλα, τόνισε ότι η αθλητική καριέρα δεν είναι εχέγγυο επιτυχίας, είπε ότι ο Αυγενάκης είναι εργατικός, αλλά έχει χάσει τον μπούσουλα. Τόνισε ότι «η διαιτησία δεν μπορεί να πάει στα χέρια 14 ατόμων που αντιδικούν για το αθλητικό αποτέλεσμα».

Φυλάξαμε για επίλογο δύο ατάκες, που δείχνουν ότι είναι… σύγχρονος πρόεδρος:
– «… Θα το συζητήσουμε στο Δ.Σ., αρκεί να συνέλθει. Μέσω τηλεδιασκέψεων δεν γίνονται Συμβούλια, που να μπορεί να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Δεν μπορείς αν δεν βλέπεις τον άλλον». Ο άνθρωπος ήταν ηλικιωμένος την εποχή που το φαξ θεωρήθηκε επανάσταση, τι περιμένατε να πει.

– Για το Last Dance: «Δεν το παρακολουθώ, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα απαντήσω».

Αυτός είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Κι είναι στην ίδια θέση για δεκαετίες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Θα είναι για λίγο ακόμα. ΕΥΤΥΧΩΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα