Τζόρτζεβιτς: «Να παίξουμε σαν άντρες για την περηφάνια μας με τις ΗΠΑ»

23:42 11/9/2019 - Πηγή: To10.gr

Σερβία και ΗΠΑ θα αναμετρηθούν την Πέμπτη (14:00), για τις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε μια μονομαχία που οι περισσότεροι θα περίμεναν να δουν στον τελικό.

Οι ήττες της Σερβίας από την Αργεντινή και των ΗΠΑ από την Γαλλία, έφερε τις δύο ομάδες  αντιμέτωπες όχι για το χρυσό μετάλλιο, αλλά για τις θέσεις κατάταξης.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ακύρωσε

την προπόνηση και κάλεσε τους εκπροσώπους του τύπου στο ξενοδοχείο της αποστολής, ξεκαθαρίζοντας στις δηλώσεις του ότι το κίνητρο της ομάδας είναι ακόμα υψηλό.

Ο «Σάλε» ανέφερε αρχικά για τον αποκλεισμό από την Αργεντινή: «Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη εθνική που να κέρδισε χρυσό μετάλλιο όπως η Αργεντινή στους Ολυμπιακούς του 2004. Όταν τους συναντήσαμε το 2016 στο Ρίο είχαν παλαιότερους παίκτες, μαζί και νεότερους που σήμερα είναι βασικοί. Έχουν βελτιώσει πάρα πολύ έκτοτε την ομάδα του. Δεν είχαν πολλά να χάσουν απέναντί μας».

Στη συνέχεια, μίλησε για το κίνητρο της ομάδας απέναντι στις ΗΠΑ: «Έχουμε έναν μεγάλο αντίπαλο μπροστά μας. Είχαμε προετοιμαστεί και για τους δύο αντιπάλους, αλλά περισσότερο για τους Γάλλους θεωρώντας ότι θα τους πετύχουμε και θα παλέψουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό τελικά δεν θα γίνει.

Θα δώσουμε αυτό το παιχνίδι για το κύρος μας, για την περηφάνια μας, για τη μάχη του αθλητισμού και θα κοιτάξουμε να παίξουμε γενναία και έξυπνα, όπως πάντα. Έχουμε ισχυρό κίνητρο όπως και εκείνοι. Κάθε παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι σημαντικό για εμάς. Είναι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες στα χαρτιά, ήταν φαβορί για μετάλλιο. Θα είναι μεγάλη πρόκληση.

Θα πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε και να προετοιμαστούμε με δίψα και ισχυρό κίνητρο για αυτό το ματς. Όλοι κουβαλάμε περηφάνια, λύπη, χαρά. Για αυτό δουλεύουμε, για αυτό παίζουμε. Τώρα είναι, λοιπόν, που το κίνητρο θα πρέπει να βγει μπροστά, να ισχυροποιηθεί και να πάμε να παίξουμε για την περηφάνια μας. Θα πρέπει να σηκωθούμε και να παίξουμε σαν άντρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα