Τσιτσιπάς: «Θέλω να με θυμούνται ως τον κορυφαίο τενίστα όλων των εποχών!»

17:36 24/6/2019 - Πηγή: To10.gr

«Ο Τσιτσιπάς είναι καλύτερος και από τον Ναδάλ και από τον Φέντερερ», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Ματς Βιλάντερ, σε μία συνέντευξη – αποθέωση για τον Ελληνα τενίστα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του σπουδαίου Γκρεγκ Ρουσέντσκι, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον συμπατριώτη μας ως τον νέο Ρότζερ Φέντερερ και είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι θέμα χρόνου ο «Τσιτσιφάστ» να ανέβει στο Νο.1. «Μου θυμίζει τον Φέντερερ, όταν ήταν νεαρός. Ενας τενίστας που έχει όλο το πακέτο. Πιστεύω ότι κάποια μέρα θα κατακτήσει το Γουίμπλεντον και θα ανέβει στο Νο.1 του κόσμου», είχε

αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο Βρετανός.

Οι παραπάνω δηλώσεις των θρύλων του παγκοσμίου τένις δείχνουν τις μεγάλες προσδοκίες που έχει δημιουργήσει ο Ελληνας τενίστας, ο οποίος έχει δουλέψει σκληρά και αποδεικνύει περίτρανα ότι όλα τα φόντα για να φτάσει στην κορυφή! Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος του, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Socrates».

Ο Στέφανος Τσιτσιφάστ παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στην οποία μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο σχολείο, αποκάλυψε στο ευρύ κοινό πτυχές του εαυτού του που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα και εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών! «Όταν σταματήσω θέλω να με θυμούνται ως τον κορυφαίο όλων των εποχών!», είπε χαρακτηριστικά. Φυσικά, ρωτήθηκε για τις μεγάλες μάχες που έδωσε με τον Ράφαελ Ναδάλ στο χώμα, με τον ίδιο ωστόσο να αποθεώνει τον Ρότζερ Φέντερερ και να τον χαρακτηρίζει ως τον πιο δύσκολο τενίστα που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την παιδική του ζωή και πως περνάει το χρόνο του όταν δεν βρίσκεται στο κορτ: «Μου αρέσει να ζω στον δικό μου κόσμο. Δεν έχω πολλούς. αλλά έχω καλούς φίλους. Περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου μαζί τους, αλλά οι καλύτερες στιγμές είναι όταν είμαι μόνος μου. Όταν σκέφτομαι τι θέλω να κάνω και πώς μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να είμαι δημιουργικός και να μην εξαρτώμαι από τους άλλους», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Τα σχολικά μου χρόνια δεν ήταν εύκολα, επειδή μου άρεσε να είμαι μόνος μου. Κανείς δεν με έβαζε στον κύκλο των φίλων του.

Επρεπε να ταξιδεύω συνέχεια για να παίρνω μέρος σε διάφορα τουρνουά. Ενιωθα ότι κάποιοι από τους συμμαθητές μου με ζήλευαν για τη ζωή που έκανα. Από την πλευρά μου, πάντως, προσπαθούσα να μην τους παίρνω στα σοβαρά και να παραμένω ήρεμος. Δεν ήταν πάντα εύκολο. Τώρα πλέον απολαμβάνω τις στιγμές που περνάω, εντός και εκτός κορτ.  Με ενδιαφέρει κυρίως το δικό μου παιχνίδι, όχι των αντιπάλων μου. Όλα είναι στο μυαλό μου. Αν πάρω κάποια κακή απόφαση, είναι δικό μου λάθος. Δεν φοβάμαι τίποτα όταν βρίσκομαι στο κορτ και αγωνίζομαι».

Για το πώς θα ήθελε να τον θυμούνται όταν σταματήσει το τένις, ανέφερε: «Θέλω να με αποκαλούν ως το “πρώην Νο.1” ή ακόμα καλύτερα θέλω να με θυμούνται ως τον κορυφαίο όλων των εποχών!».

Ερωτηθείς για το αν ο Ράφαελ Ναδάλ στο χώμα ήταν ο δυσκολότερος αντίπαλος που είχε μέχρι στιγμής: «Όχι, εξάλλου τον έχω ήδη κερδίσει μια φορά. Πιστεύω ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχα ήταν ο Φέντερερ. Ο Ρότζερ παίζει με το μυαλό σου, δεν παίζει απέναντί σου. Είναι πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Ο Φέντερερ δεν έχει αδυναμίες, είναι 100% φυσικό ταλέντο. Όταν είναι σε φόρμα είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσει κάποιος. Ο μοναδικός τρόπος να τον κερδίσεις είναι η συγκέντρωση και το δυνατό mentality».

Keywords
Τυχαία Θέματα