Τσιλιγκίρη : «Το ΣΕΦ έχει πολλούς ανεκμετάλλευτους χώρους»

23:06 21/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Ως το «διαμάντι» του Πειραιά χαρακτήρισε το ΣΕΦ, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη.

Η πρόεδρος του Φαληρικού γηπέδου σε συνέντευξη που έδωσε υπογράμμισε πως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει πολλούς ανεκμετάλλευτους χώρους οι οποίοι και μπορούν να αξιοποιηθούν, ενώ τόνισε πως μείζον θέμα είναι η ασφάλεια.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον OVER FM:

«Ανακοινώσαμε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με

το Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε επίπεδο ακαδημαϊκό, σε επίπεδο πρακτικής άσκησης, αλλά και στην ανάπτυξη των κτηριακών εγκαταστάσεων μέσω του ΣΕΦ. Με τον Πρύτανη είχαμε πολύ καλή συνεργασία κι επικοινωνία. Το όραμά μας είναι κοινό για τη δημιουργία ενός χώρου άθλησης και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στα πρότυπα ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων».

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διαθέτει πολλούς χώρους, οι οποίοι έχουν περιθώρια ανάπτυξης και εκμετάλλευσης. Χώροι που δεν είναι ευρέως γνωστοί. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη υπογράμμισε για την εκμετάλλευσή τους…

«Το ΣΕΦ έχει πολλούς ανεκμετάλλευτους χώρους, αλλά και εσωτερικές εγκαταστάσεις που μπορεί να γίνουν αίθουσες για το πανεπιστήμιο. Το ΣΕΦ δεν είναι μόνο η κεντρική αρένα, είναι συνολικά 300 στρέμματα. Είναι ένας τεράστιος χώρος, ένα διαμάντι για τον Πειραιά, μέσα στον οποίο μπορεί να αναπτυχθεί κτηριακά και το Πανεπιστήμιο Πειραιά».

Το οικονομικό είναι σημαντικό ζήτημα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων. Είναι δεδομένο πώς απαιτούνται σημαντικοί πόροι για να προχωρήσει το έργο. Η πρόεδρος του ΣΕΦ ανέλυσε το πλάνο… «Αυτή τη στιγμή έχουμε περιγράψει το πρώτο κομμάτι που υλοποιείται άμεσα. Το δεύτερο κομμάτι απαιτεί πολύ περισσότερη δουλειά. Αρχικά θα πρέπει να αποτυπωθεί η βούληση, μέσα από αυτό το μνημόνιο. Με τον πρύτανη ξεκινάμε αυτή τη συνεργασία και το ταξίδι, ώστε να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις και να βρεθούν οι πόροι. Αυτή τη στιγμή συνεργάζεται ο μεγαλύτερος αθλητικός φορέας εγκατάστασης της χώρας με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας».

Το ζήτημα της ασφάλειας σε έναν τόσο μεγάλο χώρο όπως είναι αυτός του ΣΕΦ απασχολεί πολύ κόσμο. Είναι δεδομένο, όμως, ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε αυτόν τον τομέα. Κι αυτό είναι που ανέδειξε και η κα. Τσιλιγκίρη.

«Το δύσκολο ήταν να αυξήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αυξήσαμε την ασφάλεια, με περισσότερους σεκιούριτι, διπλές και τριπλές βάρδιες και συχνές περιπολίες. Έχει πολύ δρόμο ακόμα, αλλά εξωραΐζοντας το κανάλι και φωτίζοντας τα γεφυράκια δημιουργήσαμε ασφαλή πρόσβαση στο χώρο».

Το ΣΕΦ είναι η έδρα του μπασκετικού Ολυμπιακού και σε λίγες ημέρες ξεκινά η Ευρωλίγκα. Θα διεξαχθούν εκεί ματς. Το ερώτημα είναι εάν το στάδιο είναι έτοιμο για τα ματς της κορυφαίας, ευρωπαϊκής, διασυλλογικής διοργάνωσης. Με την πρόεδρό του να δηλώνει κατηγορηματικό πώς υπάρχει ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

«Ο Μάρτιος ήταν ένα μεγάλο μάθημα, για να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι σε όλες τις επιταγές του υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του. Είμαστε έτοιμοι για 100% πληρότητα, είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον κόσμο, 10%, 15% ή 20%, είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, αρκεί να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Ευχή μου είναι να βγούμε από την πανδημία και να δούμε τα γήπεδα γεμάτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα