Το πικρό «Last Dance» του Διαμαντίδη, δια χειρός Σπανούλη (vids)

16:53 22/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Είναι μερικές φορές που οι αθλητές θέλουν να κλείσουν την καριέρα τους με έναν όμορφο επίλογο. Με ένα σημαντικό γκολ για την ομάδα τους, μία απόκρουση-νίκης, ένα τρίποντο σε… νεκρό χρόνο, ένα homerun. Το οτιδήποτε θα προσφέρει στους αγαπημένους τους ακόλουθους χαρά και ευτυχία που θα το θυμούνται για πάντα, ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας τους και όταν τα φώτα σβήσουν.

Δεν υπάρχει χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από την αυτοκρατορία των Μπουλς και τον τελευταίο χορό του Μάικλ Τζόρνταν. Ιστορία που την είδαμε με ιδανικό τρόπο

μέσω του ESPN, σε ένα ντοκιμαντέρ, το The Last Dance που κράτησε εν μέσω πανδημίας τον κόσμο μπροστά από τους δέκτες του.

Και αν αυτό προσέφερε χαρά στον κόσμο και γλύκοπικρη στον κόσμο των Σικάγο Μπουλς για την διάλυσης της αυτοκρατορίας τους, σίγουρα οι αναμνήσεις και τα έξι δαχτυλίδια, σε τεράστιο βαθμό υπερκαλύπτουν το συναίσθημα της απογοήτευσης.

Στην Ελλάδα επίσης ζήσαμε ένα Last Dance. Εκείνο του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έκλεισε μία καριέρα γεμάτη τίτλους, λέγοντας όμως «αντίο» με έναν πολύ πικρό τρόπο.

Τέσσερα χρόνια πριν, μία μάχη μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων που αγωνίστηκαν στην χώρα μας έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές με τους Ερυθρόλευκους να φεύγουν θριαμβευτές από το κλειστό του Αμαρουσίου, στον 4ο τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Μετά από μία παράταση που προήλθε από το τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη, οι δύο «αιώνιοι» πάλεψαν για τη νίκη.

Αμφότερες δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι, όμως η τελευταία επίθεση έμελλε να κριθεί από τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη.

Σε μία κόντρα βγαλμένη από το πιο σαδιστικό σενάριο κάποιου ψυχοπαθούς σεναριογράφου. Μία φάση που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι στόρι για κάποια ταινία. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απέναντι σε εκείνον του Παναθηναϊκού.

Μία επική μάχη με νικητή τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος δεν… χαρίστηκε στον καλό του φίλο, βάζοντας τέλος στην καριέρας του με έναν τρόπο που δεν θα το έβλεπε ούτε σαν εφιάλτη στον ύπνο του.

Με τρίποντο… μαχαιριά, σε μία φάση καρμπόν της 22ης Μάη, όταν τότε είχε αντίπαλο τον τωρινό αρχηγό του Παναθηναϊκού, Νικ Καλάθη, ο Βασίλης Σπανούλης το ξανάκανε.

Πήρε τα μέτρα του αμυνόμενου, άφησε πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη και έγραψε εκ νέου ιστορία δίνοντας το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό,  με το 82-81 να είναι το στιγμιότυπο που θα ακολουθεί για πάντα τον «3D» για το τέλος της καριέρας του.

Ένα «The Last Dance» για τον Διαμαντίδη που δυστυχώς θα είναι πικρό, αφού εν αντιθέσει με τον Τζόρνταν, ο ηγέτης των Πρασίνων γύρισε το βράδυ στο σπίτι του όντας ηττημένος από τον κορυφαίο παίκτη της Ευρωλίγκας.

https://www.youtube.com/watch?v=hAiOUT18PzY

Keywords
Τυχαία Θέματα