Το γκολ ρεκόρ του Μπρούνο Φερνάντες και η Μπράιτον που έγινε… ΑΕΚ (pics & vids)

17:31 26/9/2020 - Πηγή: To10.gr

Την πρώτη της νίκη στη φετινή Premier League πανηγύρισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Μπράιτον το μεσημέρι του Σαββάτου. Σε ένα από τα πιο τρελά ματς των τελευταίων ετών στο Νησί (και όχι μόνο) με γκολ, δοκάρια, πέναλτι και ακυρωθέντα γκολ, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 3-2 στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων.

Συγκεκριμένα ο Μπρούνο Φερνάντες

ήταν αυτός που λύτρωσε την ομάδα του στο 100ο λεπτό της αναμέτρησης με εκτέλεση πέναλτι ύστερα από υπόδειξη του VAR. Το πρωτοφανές σε αυτή την περίπτωση είναι ότι για πρώτη φορά από τότε που μπήκε η τεχνολογία στο ποδόσφαιρο, δόθηκε πέναλτι αφού πρώτα ο διαιτητής είχε σφυρίξει τη λήξη! Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Από το 2011 και ένα γκολ του Χουάν Μάτα με τη φανέλα της Τσέλσι απέναντι στη Νόριτς είχε να επιτευχθεί ένα γκολ τόσο αργά στην Premier League. Συγκεκριμένα ο Ισπανός είχε σκοράρει στο 100:03 ενώ τώρα το γκολ του Πορτογάλου άσου καταγράφηκε στο 99:45.

2011 – Bruno Fernandes’ goal at 99:45 is the latest scored in the Premier League since Juan Mata’s strike for Chelsea against Norwich in August 2011 (100:03). Drama. #BHAMUN pic.twitter.com/17NTb0qGkc

— OptaJoe (@OptaJoe) September 26, 2020

Η Μπράιτον την είδε… ΑΕΚ και ο Τροσάντ… Κριστιάνο

Για το γεγονός ότι από αυτό το παιχνίδι η Μπράιτον δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας σίγουρα μεγάλο ρόλο έπαιξε και η τύχη. Κι αυτό γιατί πέντε φορές σημάδεψαν τα δοκάρια του Ντε Χέα οι ποδοσφαιριστές της κάτι που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Premier League.

View this post on Instagram

Stoppage time drama! @officialbhafc breaks the Premier League record for most woodwork hits in one game: 5⃣

A post shared by 433 (@433) on Sep 26, 2020 at 6:27am PDT

Και για να το συνδυάσουμε με κάτι από τα δικά μας, θύμισε έντονα το περίφημο ΑΕΚΟλυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος το 2005 όταν οι παίκτες της Ένωσης είχαν πέντε δοκάρια σε εκείνο το ματς και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 1-0.

Από τα πέντε δοκάρια της Μπράιτον, τα τρία τα είχε ο Τροσάντ θυμίζοντας Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είχε κάνει κάτι αντίστοιχο το 2006 σε ένα ματς της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Νιούκαστλ.

Leandro Trossard is the first player to hit the woodwork three times in a Premier League game since Cristiano Ronaldo against Newcastle United in October 2006 #BHAMUN pic.twitter.com/PFfRLEviNe

Goal (@goal) September 26, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα