Τι συμβαίνει τελικά με τον Κωστούλα και τον ΠΑΟΚ;

20:14 18/5/2020 - Πηγή: To10.gr

Ήταν το γεγονός της ημέρας στην Σούπερ Λιγκ. Αυτό που συζητήθηκε περισσότερο από τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου ακόμη και από την απόφαση για την επιστροφή στη δράση του πρωταθλήματος: Η στάση του Παναιτωλικού. Και η δεύτερη φορά που οι Αγρινιώτες πάνε κόντρα στα συμφέροντα της ίδιας της ομάδας τους, στηρίζοντας τον ΠΑΟΚ και την… πολυδιοκτησία του.

Σήμερα συνέβη το εξής εκπληκτικό στην επικύρωση της βαθμολογίας των ομάδων που συμμετέχουν στα play

out. Ζήτησε η Ξάνθη να μην τις αφαιρεθούν οι 12 βαθμοί που αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων. Να τις αφαιρεθούν μόνο οι 7 της πολυδιοκτησίας και όχι οι 5 για την παράνομη αλλαγή στο μετοχολόγιο της (ο Πανόπουλος τις… μέρες Καλπαζίδη, έστειλε τις μετοχές της ΠΑΕ από μια εταιρία του σε άλλη προφανώς για να θολώσει τα νερά). Ζήτησε δηλαδή να μην εφαρμοστεί μια απόφαση του αθλητικού δικαστή!

Και με ποιες πλάτες υπέβαλε αυτό το αίτημα; Προφανώς με του ΠΑΟΚ. Του Δικέφαλου που εσχάτως κάνει ότι θέλει και τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου στα θέματα του συνεταιρισμού.

Ποια ήταν η τρίτη ομάδα που… αβάνταρε το αίτημα της Ξάνθης; Ο Παναιτωλικός που έχει 17 βαθμούς και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δηλαδή σε βάση μπαράζ για την σωτηρία.

Με το -12 η Ξάνθη κατέβαινε στους 18. Άρα ουσιαστικά είχε έναν αντίπαλο για να παλέψει σχεδόν από την ίδια αφετηρία για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης.

Και τι είπε ο Παναιτωλικός; «Λευκό» στην ψηφοφορία. Όπως και η ΕΠΟ που σιγά μην στήριζε απέναντι στον ΠΑΟΚ μια απόφαση μιας δικής της Επιτροπής: Της Επιτροπής Εφέσεων.

Θέλει κανείς να κλέψει τον ιδρώτα της Ξάνθης από το γήπεδο; Όχι. Η Ξάνθη κλέβει τον ιδρώτα των άλλων όντας υπό την ομπρέλα του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του ΄18. Εδώ και δύο πρωταθλήματα. Γιατί λοιπόν ο Φώτης Κωστούλας δεν έκανε το αυτονόητο στην τηλεδιάσκεψη; Δεν προστάτευσε την ομάδα του, την επένδυση του, την πόλη του; Θέλει να «πέσει» αυτός για να σωθεί η Ξάνθη; Ακόμη και ο Μπέος (Βόλος) αρνητικά ψήφισε στο αίτημα των Ακριτών. Που τοποθετείται λοιπόν ο κύριος Κωστούλας; Δεξιότερα του Αχιλλέα στη φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη με τους φίλους του στο ποδόσφαιρο;

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο με τον Παναιτωλικό. Στις 25 Φεβρουαρίου οι Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Παναθηναϊκός, Βόλος είχαν ψηφίσει κατά του αιτήματός του Ολυμπιακού να αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και Ξάνθη επειδή είχαν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια. Επειδή έχουν παρανομήσει απέναντι στο ποδόσφαιρο. Δύο ομάδες που αν δεν ήταν η τροπολογία της ΝΔ θα είχαν ήδη υποβιβαστεί.

Και τότε προτελευταίος ήταν ο Παναιτωλικός. Και τότε ήξερε την αλήθεια. Και για τη σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθη, και για τον αθλητικό νόμο. Και για το «απαγορευτικό» των ΠΑΕ να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια. Εκεί που για την ιστορία δεν έγινε δεκτό το αίτημα «προσωρινής διαταγής» των δύο ΠΑΕ ούτε από το Διοικητικό Δικαστήριο, ούτε από το ΣτΕ.

Τι κάνει λοιπόν ο κύριος Κωστούλας; Είναι ο ιδιοκτήτης του Παναιτωλικού ή της Ξάνθης; Βάζει την ομάδα του… κάτω από τους φίλους του ή μήπως τελικά συμβαίνει τίποτα άλλο.

Και θα ήταν καλό να έχουμε μια απάντηση. Διότι ο Φώτης Κωστούλας όταν ο Ολυμπιακός είχε ξεκαθαρίσει πως για να υπάρξει κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων θα πρέπει πρώτα να σβήσουν οι… σκιές για τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα των ομάδων, είχε αντιδράσει.

Για τον Παναιτωλικό που πέρσι τον Μάη, ο –τότε- πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης Γιώργος Γεωργίου είχε πει: «Δεν υπάρχει Πανόπουλος στην Ξάνθη, την έχει αγοράσει ο Σαββίδης. Το άλλο δεν το ξέρεις, ότι αγόρασε και τον Παναιτωλικό. Εφτά εκατομμύρια. Την Ξάνθη την έχει αγοράσει από πέρυσι, ενώ τον Παναιτωλικό τον πήρε πριν από είκοσι ημέρες. Βαρέθηκε ο Κωστούλας, κουράστηκε». Ρε μήπως τελικά είχε δίκιο;

Keywords
Τυχαία Θέματα