Τι σημαίνει η ανακοίνωση της UEFA για τον Ολυμπιακό

18:52 11/3/2020 - Πηγή: To10.gr

Η ανακοίνωση της UEFA για την αναβολή δύο αναμετρήσεων της φάσης των «16» του Europa League, έχει προκαλέσει απορίες για την τύχη του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Γουλβς.

H ευρωπαϊκή ομοσπονδία γνωστοποίησε επίσημα πως οι αγώνες Ίντερ-Χετάφε και Σεβίλλη-Ρόμα αναβάλλονται, λόγω του γεγονότος ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες αδυνατούν να ταξιδέψουν σε Μιλάνο

και Ανδαλουσία αντίστοιχα.

Εκ πρώτης όψεως, δεν τίθεται θέμα για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού Ολυμπιακός – Γουλβς, την Πέμπτη (11/3) στο «Καραϊσκάκης». Η UEFA απάντησε αρνητικά μόλις το βράδυ της Τρίτης στη Γουλβς, που είχε ζητήσει την αναβολή της αναμέτρησης και η αγγλική ομάδα ταξίδεψε στην Αθήνα την Τετάρτη.

Η κύρια επίπτωση της εξάπλωσης του κορονοϊού στο ματς του Φαλήρου είναι η απουσία θεατών. Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, όλες οι αναμετρήσεις διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και μόνο με την παρουσία του αναγκαίου προσωπικού για την ομαλή λειτουργία.

Τα δύο παιχνίδια που αναβλήθηκαν εμπλέκουν δύο ιταλικές ομάδες, την Ίντερ και τη Ρόμα. Η Ιταλία έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη και επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι μετακινήσεις από και προς τις ιταλικές πόλεις είναι δύσκολες έως ανέφικτες και για αυτό η UEFA επιφύλαξε ειδική μεταχείριση.

Προς το παρόν, στην Ελλάδα δεν ισχύει το ίδιο επίπεδο συναγερμού, οπότε η UEFA δεν ανέβαλλε το ματς Ολυμπιακός-Γουλβς. Για την ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν μάθει κάτι διαφορετικό και προετοιμάζονται για το παιχνίδι της Πέμπτης, λαμβάνοντας τις απαιτούμενες φροντίδες.

Τα παιχνίδια της Πέμπτης για το Europa League:

Ολυμπιακός – Γουλβς

Μπασακσεχίρ – Κοπεγχάγη

Ρέιντζερς – Λεβερκούζεν

Βόλφσμπουργκ – Σαχτάρ Ντόνετσκ

Άιντραχτ Φρανφούρτης – Βασιλεία

Λασκ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Keywords
Τυχαία Θέματα