Τι να απαντήσεις όταν σε ρωτούν γιατί είσαι ακόμη μπακούρι…

Κι όμως, εν έτει 2019 ο κόσμος έχει αυτήν την απορία. Για μερικούς ανθρώπους είναι αδιανόητο κάποιος να μη θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά. «Μα αυτός είναι ο σκοπός του ανθρώπου!», «Και ποιος θα σε γηροκομήσει;», «Μπακούρι θα μείνεις για όλη σου τη ζωή;» είναι μερικά από τα επιχειρήματά τους, και είναι πάντα έτοιμοι να σ’ τα πετάξουν. Ξέρεις τι; Καλό είναι την επόμενη φορά να είσαι και εσύ προετοιμασμένος.

“Έχω εστιάσει στην καριέρα μου”

Ας ξεκινήσουμε με το προφανές. Όταν κάποιος σε ρωτάει γιατί είσαι ανύπαντρος ή γιατί δεν έχεις σχέση και ξέρει ότι κλείνεις 12ωρα στον χώρο

εργασίας σου για να πάρεις αυτή τη ρημάδα την προαγωγή, είναι το λιγότερο που μπορείς να πεις.

Αν αυτός που έχεις απέναντι σου δεν καταλαβαίνει ακόμη, τότε ήρθε η ώρα να το κάνεις όσο πιο λιανά γίνεται. Δεν σε ενδιαφέρει η σχέση, αυτή τη στιγμή αυτό που θέλεις και αυτό που σου αρέσει είναι η δουλειά σου. Πες ότι απλώς σου αρέσει η δουλειά σου. Αν ο άλλος δε δεχτεί ότι αυτό σου αρέσει και συνεχίσει να λέει τα ίδια (σαν να μη σε άκουσε ποτέ) τότε μη χαλάς άλλο σάλιο, προφανώς πρόκειται για μ###κα.

“Θέλεις να μιλήσουμε καλύτερα για την προαγωγή που πήρα;”

Αυτή η απάντηση είναι ιδανική για συγγενείς. Αν απαντήσεις σε ένα θείο σου ότι έχεις εστιάσει στην καριέρα σου, το πιο πιθανό είναι να σε χτυπήσει φιλικά στην πλάτη, νομίζοντας ότι σε έστησε στον τοίχο και εσύ αμύνθηκες με αυτή τη φτηνή δικαιολογία. Για να κόψεις τον αέρα του συγγενή δεν πρέπει να παίξεις αμυντικά, πρέπει να περάσεις στην αντεπίθεση.

“Δεν θέλω να συμβιβαστώ”

Αυτή είναι μία καλή απάντηση σε κάποιον ο οποίος μπορεί να καταλάβει πέντε παραπάνω πράγματα από τον μέσο όρο. Πολύς κόσμος λειτουργεί με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος είναι προορισμένος να κάνει οικογένεια και παιδιά, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνεις κάποιες υποχωρήσεις. Εσύ με αυτήν την απάντηση πρακτικά υπονοείς ότι δεν βιάζεσαι να βρεις το έτερον ήμισυ, αφού δεν είναι προτεραιότητα σου η οικογένεια. Αν χρειαστεί, δηλαδή αν σου απαντήσει ο άλλος «ναι, αλλά τα χρόνια περνούν και μπλα μπλα» εσύ μπορείς να ανταπαντήσεις ότι δεν ξέρεις αν θέλεις να κάνεις οικογένεια. ΣΟΚ.

“Ξέρω ‘γω; Εσύ γιατί είσαι ακόμη παντρεμένος;”

Εφόσον πιστεύεις ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου δεν καταλαβαίνει από «Δεν θέλω να συμβιβαστώ» κι άλλες τέτοιες σύγχρονες απόψεις, μπορείς πάντα να μιλήσεις στη γλώσσα του.

“Ναι, πρέπει να είναι απαίσιο να βγαίνεις με όποιον έχεις βάλει στο μάτι”

Αν δεν πιάσει ούτε αυτή η οδός –ή και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση- τότε μπορείς να θυμήσεις στον συνομιλητή σου τα καλά της εργένικης ζωής. Χαρ, Χαρ, Χαρ.

“Οι γάμοι είναι ακριβοί κι εγώ στην λίστα με τα πράγματα που θέλω να κάνω πριν πεθάνω, έχω κάτι παπούτσια και κάτι ταξίδια”

Αυτό το πίντερεστ φταίει για όλα που εμφανίζει συνέχεια ταξίδια και εξωτικούς προορισμούς.

“Επειδή είμαι φανταστική και δεν έχω βρει κάποιον εξίσου φανταστικό” ή “ Όταν αυτός που θα βγω ραντεβού θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από την 23η επανάληψη Κωνσταντίνου και Ελένης, το ξανασυζητάμε”

Και οι δύο αυτές απαντήσεις είναι σχετικά ειρωνικές, και τις δύο μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε ανάλογες περιπτώσεις. Στην ουσία λες ότι μέχρι τώρα όποιοι έχεις συναντήσει δεν έκαναν για εσένα, αλλά με ένα τουίστ. Και η σάτιρα κάποιες φορές υποδεικνύει ότι δε θέλεις να συζητήσεις (σοβαρά) αυτό το θέμα.

“Όταν θα είμαι έτοιμη για σχέση, το ξανασυζητάμε”

Σε αντίθεση με τις απαντήσεις που αφορούν την καριέρα ή ότι δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος, αυτή η ατάκα περιέχει κάποιου είδους αυτοκριτική. Και η αυτογνωσία μπορεί να αποστομώσει τον καθένα.

“Δεν έχω προίκα”

Ιδανική απάντηση για όποτε βρίσκεσαι σε οικογενειακό τραπέζι και δεν έχεις και πολλή όρεξη να μιλήσεις.

“Σκέφτεται ο πατέρας μου να με προξενέψει. Για να δούμε”

Είναι μαγικό το πόσο μπορεί ο συνδυασμός αστείου και ανέκφραστου προσώπου να μπερδέψει τον συνομιλητή σου.

Πηγή: www.in2life.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα