Τα απίθανα γκολ του Φορτούνη με την Εθνική (vids)

Η Εθνική μας ομάδα νίκησε με 2-0 τη Μολδαβία στο Κισινάου, πήρε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόταν και πηγαίνει στον «τελικό» της Ριζούπολης με τη Σλοβενία με άλλον αέρα. Κορυφαίος στο παιχνίδι ήταν αναμφίβολα ο Κώστας Φορτούνης, ο παίκτης που «ξεκλείδωσε» το ματς με τους Μολδαβούς με το ασύλληπτης ομορφιάς τέρμα που σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε φανέλα βασικού από τον Φαν Σιπ στο πιο σημαντικό ματς της Εθνικής (μέχρι το επόμενο) και όχι μόνο έβγαλε τα κάστανα από

τη φωτιά, αφού πέρα από το γκολ είχε και την ασίστ στο τέρμα του Μπακασέτα, αλλά απέδειξε για ακόμη μια φορά στον Ολλανδό προπονητή ότι είναι ο καλύτερος ένας παίκτης και αυτός από τον οποίο πρέπει να ξεκινάει το αρχικό σχήμα της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γκολάρα που πέτυχε ο Φορτούνης ήταν το 9ο γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο σε σύνολο 50 συμμετοχών και από τα πιο ωραία που έχει πετύχει. Ίσως όμως να μην είναι το ομορφότερο γκολ του με την Εθνική, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο.

Το πιθανότατα καλύτερο γκολ του «Φόρτου» με την Εθνική είναι εκείνο απέναντι στην Αρμενία στο ΟΑΚΑ, όπου η «γαλανόλευκη» είχε ηττηθεί με 3-2, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να περνάει με ένα απίθανο σλάλομ όλη την άμυνα των Αρμένιων και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Φορτούνης εκτός των δυο αυτών τερμάτων έχει σκοράρει και σημαντικά τέρματα αλλά και εξίσου όμορφα, όπως αυτά κόντρα σε Ισλανδία και Λιχτενστάιν, αλλά και το αμέσως προηγούμενο από το χθεσινό στο φιλικό με την Αυστρία.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει τρία γκολ και δύο ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχει ξεκινήσει βασικός στην Εθνική Ελλάδας. Με εννέα γκολ έπιασε – όπως αναφέρει το Soccerbase – στην 20ή θέση των σκόρερ όλων των εποχών τους Γιώργος Σαμαρά, Ζήση Βρύζα και Γιώργο Καραγκούνη. Επίσης έγινε ο 43ος Έλληνας διεθνής, που φτάνει τις 50 συμμετοχές.

Τα γκολ του Φορτούνη με την Εθνική Ελλάδος:

Ελλάδα – Ισλανδία 2-3 (2 γκολ)

Γιβραλτάρ – Ελλάδα 1-4

Εσθονία – Ελλάδα 0-1

Λιχτενστάιν – Ελλάδα 0-2

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ελλάδα 2-2

Ελλάδα – Αρμενία 2-3

Αυστρία – Ελλάδα 2-1

Μολδαβία – Ελλάδα 0-2

Keywords
Τυχαία Θέματα