Στον πλανήτη ΠΑΟΚ τα… στόματα άνοιξαν

18:31 17/4/2020 - Πηγή: To10.gr

Έχει και την πλάκα του όλο αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Γιατί έπρεπε να περάσουν πέντε μήνες ώστε κάποιοι απελευθερωμένοι πια από το… άγχος να αρχίσουν να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας. Όχι φυσικά για το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας που όλοι ήξεραν από τη πρώτη στιγμή τι συμβαίνει. Αλλά για τις σχέσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες. Και για τις ευθύνες που έχει ο καθένας.

Ο Ιβάν είναι εκνευρισμένος. Και λέγεται ότι τα έχει κυρίως με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Η αίσθηση που δίνεται είναι ότι τέλος πάντων όταν αποφάσισε να πάρει

την Ξάνθη, είχε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι όλα θα πάνε καλά. Τα έχει επίσης με τους δικηγόρους της ΠΑΕ. Όχι γιατί ηττήθηκαν κατά κράτος από τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού, αλλά γιατί οι χειρισμοί τους εξέθεσαν ακόμη περισσότερο την ομάδα. Όταν τα επιχειρήματα τους, ήταν του στιλ «Ο ΠΑΟΚ δεν ανήκει στον Σαββίδη» δεν έκαναν απλά τη θέση του ΠΑΟΚ δυσκολότερη. Τον έκαναν περίγελο. Και αυτό ο ιδιοκτήτης είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσει, λένε εκείνοι που τον ξέρουν.

Επιλογή Καμμένου
Ο ίδιος αποφάσισε πως χρειάζεται άλλους νομικούς, όταν ήρθε η κατραπακιά στην ΕΕΑ. Και ο ίδιος είναι που επέλεξε τον Τάκη Μπαλτάκο ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση πριν την εκδίκαση της υπόθεσης στον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λιγκ. Ο Σαββίδης βεβαίως δεν τον ήξερε τον Μπαλτάκο. Του συστήθηκε από τον φίλο του Πάνο Καμμένο, ο οποίος φέρεται να τον παρουσίασε ως «μετρ του είδους». Ο Καμμένος που ήταν ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον ομογενή επιχειρηματία με τον Μελισσανίδη, αλλά και που του άνοιξε την πόρτα του Μαξίμου όντας ο συνδετικός κρίκος με τον Τσίπρα είναι ακόμη και σήμερα πρόσωπο εμπιστοσύνης για τον Ιβάν. Αυτή τη φορά όμως η έμπνευση του ήταν χωρίς περιεχόμενο. Ή έστω αποστολή αυτοκτονίας.

Μικρή νίκη!
Γιατί στο… αθηναϊκό κέντρο των φίλων του Ιβάν, κανείς δεν κατηγορεί τον Μπαλτάκο για το αποτέλεσμα της υπόθεσης. Κάθε άλλο. Υποστηρίζουν ότι ο γνωστός δικηγόρος πήρε στα χέρια του μια υπόθεση χαμένη εξ αρχής. Τόσο καλά «δεμένη» από στοιχεία που δεν θα μπορούσε παρά να έχει αυτό το αποτέλεσμα που τελικά δεν είναι και τόσο κακό. Από τη στιγμή που έφυγε από τη μέση ο υποβιβασμός, και η ποινή αφαίρεσης βαθμών ήταν τέτοια που ο Δικέφαλος κρατούσε πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση (Champions League) από την ΑΕΚ, η ιστορία έμεινε ελεγχόμενη. «Δεν είναι τυχαίο το μείον επτά» λένε, και μέσα σε αυτό βλέπουν μια μικρή νίκη. Έστω τη μικρότερη…

Δεν τον ήθελαν
Την επιλογή Μπαλτάκου πολλοί δεν την είδαν με καλό μάτι. Θυμίζουμε ότι και ο πατέρας Γκαγκάτσης δικηγόρος είναι στο επάγγελμα. Και «παίκτης» που θα μπει τώρα αν χρειαστεί σαν «αλλαγή». Θα εξηγήσουμε γιατί. Ούτε η παράταξη Γκαγκάτση λοιπόν ήθελε τον Μπαλτάκο. Ούτε βέβαια τα νεροπίστολα των media της επιρροής του Ιβάν. Εκεί οι λόγοι ήταν… Παναθηναϊκοί. Η κόντρα του «ρεπόρτερ» Λαλάκη με τον δικηγόρο από την εποχή που ο κύριος Τάκης έφυγε για πρώτη φορά από την πράσινη ΚΑΕ είναι γνωστή και «ανοιχτή». Ο Λαλάκης στον Πρασινοφρουρό τον είχε περιποιηθεί καταλλήλως τον Μπαλτάκο, όταν εκείνος ήρθε για πρώτη φορά σε σύγκρουση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.  Και μιας και τα γραπτά μένουν, οι άπιστοι φτάνει να ανοίξουν τα αρχεία τους. Θα βρουν «διαμάντια» που ως γνωστόν είναι και παντοτινά.

Στήριξε, αλλά…
Ο Λαλάκης βέβαια δεν είναι ισχυρός «πόλος». Όταν έμαθε ότι ο Μπαλτάκος μπαίνει μπροστά έκανε ό,τι συνήθως. Και δίπλα του στάθηκε σε πάνελ, και συνεντεύξεις του έκανε και όσο μπόρεσε έδειξε… συμπαίκτης. Είπαμε όμως, το ματς ήταν εξ αρχής χαμένο.  Τίποτε δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.  Αν το δικαστήριο γίνονταν στο Ροστόφ ίσως να ήταν αλλιώς. Δεν έγινε όμως… Ο δε Καλπαζίδης είναι παντού. Σε όποια πέτρα και αν σηκώσεις. Και το… Μέσο της αλήθειας άλλωστε δικό του είναι. Στην RFA ανήκει η PARALOT. Μην κοιτάτε που όλοι το κάνουν γαγράρα και αυτό.

Η μπάλα στον Βασίλη
Από αυτά που ακούμε η σχέση του Μπαλτάκου με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε. Δεν θα έχει συνέχεια, άσχετα αν ο άλλοτε μετρ του μπασκετικού παρασκηνίου συνεχίζει να κάνει δηλώσεις και να εμφανίζεται ως «ενεργός». Δεν είναι. Ο Σαββίδης τώρα την μπάλα την δίνει στον Γκαγκάτση, μου λένε. Εκείνος κάνει την έρευνα για τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Ελβετία. Για εκείνα που έχουν τις άκρες τους στο CAS. Είναι παλιός σε αυτά ο Γκαγκάτσης. Και είναι και ο μοναδικός που έχει άκρες στην UEFA. Το απέδειξε άλλωστε με τις… επαφές πριν τη συνάντηση της Big 4 με τις συνομοσπονδίες στη «Μεγάλη Βρετάννια». Δεν μπορεί, θα θυμάστε ότι ο Σαββίδης πήγε πρώτος, ανέβηκε στους πάνω ορόφους, συναντήθηκε πριβέ με τους ξένους και έπειτα έφυγε και ξαναγύρισε.

Υπάρχει κίνδυνος;
Στα μεγάλα δικηγορικά γραφεία η ερώτηση δεν είναι αν αναλαμβάνουν. Είναι αν πιστεύουν ότι μπορεί να γυρίσουν την κατάσταση. Και κυρίως πόσο ρίσκο εμπεριέχει η διεθνοποίηση αυτού του θέματος. Και γιατί στο CAS δεν υπάρχουν δεσμευτικές… τροπολογίες. Και κυρίως γιατί είναι πολλά τα ανοιχτά θέματα με την UEFA σε επίπεδο FFP. Απαντήσεις ακόμη δεν έχουν… Ο Ιβάν ψάχνει τρόπο να γυρίσει το παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα στα media ανακοινώθηκε ανένδοτος σε βάρος του Ολυμπιακού. Πληρώνει όμως τα λάθη του. Πληρώνει το γεγονός ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι ζει στο Ροστόφ. Τρία χρόνια τώρα που κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο  δεν φρενάρει πουθενά. Δεν άλλαξε στάση μετά την αιματοχυσία στον Βόλο. Δεν άλλαξε ούτε μετά την… πιστόλα.  Μάλλον δεν θα αλλάξει ποτέ, γιατί δεν μπορεί να αλλάξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα